menu

Vruchtwatervuurlinie - Roberta Petzoldt (2019)

mijn stem
4,88 (4)
4 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch

58 pagina's
Eerste druk: Van Oorschot, Amsterdam (Nederland)

Het onderbewustzijn gaat een race aan met het bovenbewustzijn. 'Vruchtwatervuurlinie' gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. De bundel is een oorlog tussen donsveertjes. Petzoldt bouwt met haar beeldende brein landschappen, tranen, schaduw, gestamp, knoeien, grommen en broeien. Zinnen die zich in rupsende bochten wringen, en herinneringen die aan komen sloffen.

zoeken in:
5,0
Erg mooie gedichtenbundel met veel diepgang en waar ik uitgedaagd wordt om uit mijn comfort zone te gaan. De presentatie van de bundel was heel bijzonder!

avatar van Donkerwoud
Fijne titel!

5,0
De prachtige gedichten van Petzold zijn vaak vers uit het leven gerukt. Dan vibreren en laveren ze: trillend en lillend van al het grootse, warse en meeslepende van het leven zelf. Maar soms komen ze uit het donker gewarreld. Dan zijn ze verstild, suizend -zoals wanneer een kind haar droom zachtjes maar fluisterlachend in je oor blaast. Ik lees deze bundel met een glimlach. Een aanrader.

Roberta neemt je mee in krochten en pieken met wonderschoon uitzicht en inzicht, de gedichten vliegen met je mee en dan voel je ja zij verwoord precies hoe tartend en lieflijk het leven kan zijn, dat geeft kracht en moed voor de volgende stap

5,0
Het is een boek waarbij je schouders ontspannen en je dieper in je stoel zakt. Een boek waarvan je vader zegt, kan je het hier laten, zodat ik het kan bestuderen. Een boek om je gezien te voelen, maar genoeg onbekend te blijven.

avatar van Lalage
wel opvallend dat mensen speciaal voor dit boek naar deze site komen...

avatar van gert_r
Lalage schreef:
wel opvallend dat mensen speciaal voor dit boek naar deze site komen...

Inderdaad, maar ... Dagblad Trouw Is ook positief.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:32 uur

geplaatst: vandaag om 09:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.