menu

Convenient Suspect: A Double Murder, a Flawed Investigation, and the Railroading of an Innocent Woman - Tammy Mal (2017)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Waargebeurd

288 pagina's
Eerste druk: Chicago Review Press, Chicago (Verenigde Staten)

Op donderdag 15 december 1994 raakten Joann Katrinak en haar drie maanden oude zoon Alex uit Catasauqua, Pennsylvania, vermist. Vier maanden later, toen hun lichamen werden gevonden in een afgelegen bos, zou de politie een drie jaar durend onderzoek lanceren dat leidde tot de arrestatie van Patricia Lynne Rorrer. Deze jonge moeder had de slachtoffers nog nooit ontmoet, maar werd toch als het verantwoordelijke monster gezien. Het was de eerste zaak in Pennsylvania waarbij mitochondriaal DNA in een strafzaak werd gebruikt waardoor Patricia Rorrer snel berecht werd en in de gevangenis belande zonder kans op voorwaardelijke vrijlating. Heeft de jury echter de juiste beslissing genomen? Is Patricia Rorrer echt schuldig? Naarmate nieuw bewijsmateriaal blijft opduiken, waaronder beschuldigingen van manipulatie van bewijsmateriaal, moet die vraag nog steeds worden beantwoord.

zoeken in:
avatar van Shaky
3,5
Mal maakt meteen in het begin van het boek duidelijk: ze heeft deze zaak tot op de bodem uitgezocht, vele malen grondiger dan politie en advocatenteam gecombineerd, en zal niet schromen haar eigen mening duidelijk naar voren te laten komen. Van de ene kant is dit een pluspunt, van de andere kant nodigt dit ook uit tot herhaling; en er wordt nogal wat herhaald in het boek. Toch heb ik van begin tot het eind met grote interesse gelezen en puur gebaseerd op wat Mal presenteert in haar boek, denk ook ik dat Patricia niet schuldig is.

Mal vertelt vlug, af en toe vanuit de ogen van de betrokkenen en af en toe vanuit haar eigen blik. Deze afwisseling zorgt voor een rappe leeservaring en een grote mate van betrokkenheid. 3,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:59 uur

geplaatst: vandaag om 06:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.