menu

Dying for Daddy: A True Story of Family Killer Jack Barron - Carlton Smith (1998)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Waargebeurd

261 pagina's
Eerste druk: St. Martin's Paperbacks, New York (Verenigde Staten)

Iedereen leefde met Jack Barron mee toen zijn vrouw Irene op mysterieuze wijze in haar slaap stierf. Kort daarna, toen zijn twee jonge kinderen ook dood in hun bed werden gevonden, begon men echter te vermoeden dat Barron niet zomaar een slachtoffer is. Toen zijn tweeënvijftigjarige moeder ook door verstikking in haar slaap stierf, leken deze vier sterfgevallen te toevallig om te negeren. Was deze toegewijde echtgenoot en vader echt een koelbloedige moordenaar die zijn geliefden smoorde terwijl ze sliepen of was hij het slachtoffer van een bizar syndroom, waarbij een ouder een kind doodt om sympathie en aandacht te krijgen?

zoeken in:
avatar van Shaky
3,5
Sterk boek over een bizar verhaal. Jack Barron verliest op drie jaar tijd zijn vrouw, zijn zoontje, zijn dochtertje en zijn moeder. Hoewel hij zelf doet vermoeden dat het onverklaarbare situaties waren, lijkt het er toch sterk op dat de gemene deler er zelf iets mee te maken heeft. Wat zich vervolgens volstrekt is een inhoudelijk goed geschreven uiteenzetting over wat er heeft plaatsgevonden ten tijde van en rondom de moorden. Smith, onderzoeksjournalist, blijft weg bij interpretaties of meningen en houdt zich zo strikt mogelijk aan een feitelijke hervertelling van wat er is gebeurd, voor zover bekend uiteraard. We krijgen als lezer tevens een korte achtergrond van elke betrokken persoon bij het onderzoek. Dit werkt geweldig als totaalbeeld. Het boek eindigt met de rechter die besluit dat hij genoeg redenen heeft gehoord om Jack aangeklaagd te zien worden voor vier moorden.. Dit betekent dus meteen dat we niet alles te lezen krijgen. Logisch ook want dit boek komt uit 1998.

Maar... thank god for the internet. Update: Jack moest voorkomen in 2000 voor de moord op vier van zijn familieleden. Na een proces van twee dagen kwam het vonnis: schuldig. Jack werd schuldig verklaard voor drie van de vier moorden. Enkel de moord op zijn dochtertje werd door de rechter als onvoldoende bewezen geacht. Bij het horen van de uitspraak ontplofte Jack en schold hij de rechter uit. Hij heeft drie maal levenslang gekregen en tot op de dag van vandaag blijft hij volhouden volkomen onschuldig te zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:23 uur

geplaatst: vandaag om 08:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.