menu

Schatje - Luc Deflo (2018)

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Nederlands
Thriller

299 pagina's
Eerste druk: Borgerhoff & Lamberigts, Gent (België)

De 18-jarige Myrthe krijgt een berichtje van haar nieuwe liefje, Tom, en dus rijdt ze met de fiets naar hun geheime liefdesnestje. Wanneer ze echter om 4 uur 's ochtends nog niet terug thuis is, slaat haar moeder alarm. Rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu vinden Myrthe in een bunker langs de Mechelse Vrouwvliet, een zijriviertje van de Dijle. Gewurgd. Haar gsm-verkeer leidt naar Tom, maar de jonge man beweert dat zijn gsm die bewuste avond is gestolen. Dan gaan de poppen aan het dansen. Wie heeft de gsm van Tom gepikt om er de nietsvermoedende Myrthe in de val mee te lokken?

zoeken in:
avatar van Shaky
3,0
Matige thriller die nochtans sterk begint en halverwege zelfs behoorlijk spannende elementen bevat. Het geheel wordt echter veel te snel afgeraffeld en wanneer de ontknoping moet beginnen, resten nog slechts 2 pagina's.. Dit laat mij als lezer met een slecht gevoel achter. Dit boek verdiende veel meer; een verhaal dat daadwerkelijk goed uitgediept wordt en die veelbelovende killer verdient ook een veel beter verhaal, als in een back story of iets dergelijks. Ik moest ook goed nadenken wie de killer ook alweer was. Toen ze zijn naam bekend maakte dacht ik.. 'uhm, wie?'. Toen schoot het me te binnen, ow ja ergens in het midden hebben ze het kort over hem gehad. Het probleem is dat er met zó veel personages en namen gesmeten wordt op zo weinig bladzijdes, dat het op een gegeven moment lastig is om iedereen te kunnen onthouden. Nu moet ik er wel bij zeggen dat dit het eerste boek van Deflo is dat ik lees en naar wat ik begrepen heb gebruikt hij veelal dezelfde personages in zijn boeken. Voor mij was het echter een introductie met ieder personage.

Al met al; een redelijke thriller die met meer rust, diepgang en uitwerking (pak 'm beet, een extra blz of 200) veel beter uit de verf was gekomen. Het geheel is gehaast en afgeraffeld. Mager zesje.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:15 uur

geplaatst: vandaag om 13:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.