menu

Straight Man - Richard Russo (1997)

Alternatieve titel: De Geluksvogel

mijn stem
3,90 (5)
5 stemmen

Engels
Psychologisch

480 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

Het zit Hank Devereaux, een gesjeesd auteur, niet mee. Als voorzitter van de faculteit Engels moet hij zich het gekonkel van zijn collega’s laten welgevallen, terwijl hij zijn vrouw ervan verdenkt een relatie te hebben met de decaan. Ook is hij niet in staat zijn dochter te begrijpen of op goede voet te komen met zijn eigen vader, een gevierd schrijver in wiens schaduw hij nog steeds lijkt te staan. Wanneer de spanningen door een op handen zijnde bezuiniging oplopen, krijgt hij te maken met fysiek ongemak en veroorzaakt hij een rel als hij dreigt de campusgans om het leven te brengen. En dat allemaal in één week…

zoeken in:
avatar van H€yoka
4,0
Richard Russo op zijn best, maar als jouw boeken met actie en spanning gevuld moeten zijn, sla je deze best over.

Geluksvogel vertelt het verhaal van een academicus op middelbare leeftijd, tegen wil en dank hoofd van zijn vakgroep en uiterst bekwaam in het niet nemen van opgedrongen beslissingen. Hij heeft er altijd wel lol in en dat maakt van dit boek uiteindelijk een opgewekt geheel. De scène met de perzik en het hoofd van beveiliging deed me luidop lachen, iets wat me met boeken niet vaak overkomt.

Richard Russo doet het hier als een volleerd vakman. De manier waarop hij de grotendeels afwezige personages Lily en Hank Sr. bijvoorbeeld een prominente rol weet te geven, is ronduit grandioos. Verder kabbelt het allemaal heerlijk verder, nooit spannend en toch noodzakelijk om het einde te doen kloppen.

avatar van liv2
Een nieuwe Russo. wist ik niet!

avatar van Donkerwoud
En dan nu als serie met Bob Odenkirk: https://www.youtube.com/watch?v=ONC-v1jryCs

Gast
geplaatst: vandaag om 15:05 uur

geplaatst: vandaag om 15:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.