menu

Kastanjemanden - Søren Sveistrup (2018)

Alternatieve titel: Oktober

mijn stem
4,00 (29)
29 stemmen

Deens
Thriller

432 pagina's
Eerste druk: Politikens, Kopenhagen (Denemarken)

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale Zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Linus Berger, een psychisch gestoorde man, heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar kan zich niet meer herinneren waar hij de verschillende lichaamsdelen van het meisje heeft begraven. Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge, alleenstaande moeder op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Ze is gemarteld en een van haar handen is eraf gehakt. Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan. Het poppetje blijkt een sinister geheim bij zich te dragen, al wordt dit eerst aangezien voor een bizar toeval. Maar als er nog een vrouw wordt vermoord – en dit keer mist het slachtoffer beide handen – beginnen Thulin en Hess te vermoeden dat er een verband is tussen de zaken. En het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

zoeken in:
avatar van Abubakari
4,0
Van de man achter the Killing. En daar ook wel mee te vergelijken. Een moordmysterie met een gruwelijke killer waarin je je afvraagt wie en waarom. Dik boek voor een thriller, maar dat maakt niet uit. Korte hoofdstukken en als je alles achter elkaar zou zetten ipv vele halflege pagina's omdat er weer een kort hoofdstuk voorbij is zou je denk ik 75 pagina's minder nodig hebben. Maarhet belangrijkste is dat de vaart er wel aardig in blijft zitten waardoor de belofte dat het leest als een binge serie wat mij betreft wel waar wordt gemaakt. En dat is ook de reden dat ie niet als te dik aanvoelt. (Om maar eens met een beetje rare zin af te sluiten).

avatar van enbedankt
4,5
Spannend bizar goor soms weerzinwekkend en een goed plot. Prima boek.
Naar het einde toe moest ik blijven lezen.

avatar van predator
5,0
Heel lekker boek dit. Natuurlijk zijn het weer de bekende types politieagenten, maar de hoofdstukken zitten zo knap in elkaar dat je moet blijven lezen. Fijne schrijfstijl en veel vaart. Absolute aanrader.

avatar van james_cameron
4,0
Een thriller volgens beproefd scandinavisch recept: gruwelijk, complex en retespannend. De uitwerking van bepaalde personages en plotelementen zijn we eerder tegengekomen in vergelijkbare nagelbijters, maar het boek steekt uiteindelijk toch wel behoorlijk vernuftig in elkaar. Sveistrup heeft daarnaast een lekker vlotte schrijfstijl, zodat je je in dit geval zeker niet moet laten tegenhouden door de dooddoener 'literaire thriller'.

4,0
Goed boek, net op tijd uit voor de Netflix serie uitkomt.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:59 uur

geplaatst: vandaag om 06:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.