menu

Naissance d’un Pont - Maylis de Kerangal (2010)

mijn stem
geen stemmen

Frans
Sociaal

316 pagina's
Eerste druk: Verticales, Parijs (Frankrijk)

In de jaren 2000 lanceert John Johnson, de burgemeester van een Amerikaans stadje ergens in Californië, een internationale competitie voor de bouw van een monumentale brug, in de hoop om van zijn stad een ‘megalopolis’ te maken. De brug wordt de zorg van alle inwoners van het stadje, van zakenmensen en van Georges Diderot, de manager van het project. Het verloop van het project wordt gevolgd door de ogen van een dozijn mannen en vrouwen, die er allen bij betrokken zijn. Bij de pogingen van de opdrachtgevers om de wereld om hen heen radicaal te veranderen, ontstaan een reeks problemen. Die lopen van mogelijke stakingen, milieudiscussies, sabotage en ongelukken tot mensen die bezig zijn met hoe dan ook carrière te maken of met hun liefdesverhoudingen.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Het Franse 'Geboorte van een Brug' heeft diverse prijzen gewonnen en is in een aantal andere talen vertaald. Om gemakshalve de site van de Franse uitgever te citeren:
Naissance d’un pont [Birth of a Bridge] has been published in German (Surkamp), English (Talonbooks), Chinese/China (Shanghai 99), Spanish (Anagrama), Italian (Feltrinelli), Portuguese/Portugal (Teorema), Swedish (Sekwa) and soon into Russian (Beterlsmann Media) and English/Commonw (MacLehose Press).

Nederlands staat daar dan wel nog niet tussen ...

Gast
geplaatst: vandaag om 08:29 uur

geplaatst: vandaag om 08:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.