menu

Deadkidsongs - Toby Litt (2001)

Alternatieve titel: Dodenzang

mijn stem
4,07 (7)
7 stemmen

Engels
Psychologisch

464 pagina's
Eerste druk: Penguin, Londen (Verenigd Koninkrijk)

We volgen vier elfjarige jongens ergens in de jaren '70, in het Britse dorpje Amplewick. Matthew, Paul, Peter en Andrew zijn gefascineerd door de oorlog. Zó erg dat ze er zelf één beginnen en Bende vormen. Hun vijand: volwassenen. Meer bepaald hun eigen ouders of - in het geval van Matthew - grootouders. Andrews vader is de uitzondering die de regel bevestigt. Hij is generaal-majoor van Bende en volgens de jongens dan ook Beste Vader. Zijn levensvisie is die van hen. Hij is het ook die de "manschappen" traint en ze dus - in de geesten van de kids - op een oorlog voorbereidt. Wanneer één van hen dood gaat, is voor Bende D-day aangebroken.

zoeken in:
avatar van Cucuio
4,5
Erg mooi en goed geschreven boek. Vooral de vertelstijl vind ik erg goed. Als ik het lees zie ik gewoon een film voor me.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:14 uur

geplaatst: vandaag om 11:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.