menu

Gapen onder Water - Revka Bijl (2019)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Nederlands
Psychologisch

224 pagina's
Eerste druk: Nieuw Amsterdam, Amsterdam (Nederland)

Veda heeft geen reden onsuccesvol te zijn. Ze woont in een grote stad met eindeloze mogelijkheden en is net afgestudeerd. Toch lukt het haar niet een glorieus bestaan op te bouwen, iets wat haar beste vriendin moeiteloos voor elkaar krijgt. Wanneer Veda bevriend raakt met een elfjarig meisje, merkt ze dat ze nog verder uit de pas loopt. Is er iets mis met haar? Maar wat is normaal en hoe kan ze het worden?

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
Revka Bijl heeft een vlotte pen en ik vind het leuk om een verhaal te lezen dat zich in deze tijd afspeelt, met gewone mensen en alledaagse problemen. Voor velen zal het gevoel wel herkenbaar zijn dat je meedoet aan een soort toneelstuk, dat iedereen zo goed weet hoe je als volwassene moet leven en dat jij maar wat doet en hoopt dat je niet door de mand valt.

Maar dan blijkt dat ogenschijnlijk succesvolle mensen ook problemen kennen, die ineens pijnlijk zichtbaar kunnen worden.

Gapen onder water – Revka Bijl | Lalagè leest - lalageleest.nl

avatar van mjk87
3,0
Aardig boekje wel. Zoals Lalage al zegt in ieder geval eens een normaal persoon. Wel soms wat karikaturaal, vooral eigenlijk die vriendinnen van haar. Dat einde is dan ook niet meer dan logisch en totaal geen verrassing. Dat weerhoudt dit werk van een iets hogere score. Soms dacht ik wel over de apatische hoofdpersoon: je hebt een schop onder je reet nodig, richting het einde wordt dat gevoel minder en weet de hoofdpersoon me ook meer te boeien. De relatie met dat jonge meisje is wel gewoon echt heel raar. 3,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:21 uur

geplaatst: vandaag om 19:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.