menu

Genadeschot - Felix Weber (2018)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Thriller / Oorlog

352 pagina's
Eerste druk: Boekerij, Amsterdam (Nederland)

Gedreven door een zucht naar avontuur meldt Eden Lumas zich bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog aan als vrijwilliger bij de Waffen-SS. Hij trekt met het Duitse leger op naar Rusland, om daar aan het Oostfront te ontdekken dat hij terecht is gekomen in een meedogenloze vernietigingsoorlog. Als hij betrokken wordt bij de uitroeiing van de Joden raakt hij in gewetensnood. In zijn poging een Joodse vrouw en haar baby te redden, wordt hij ontdekt, terechtgesteld en voor dood achtergelaten. Hij bezwijkt echter niet aan zijn verwondingen en vanaf dat moment staat zijn leven in het teken van de jacht op Julius Liedtke, de SS’er die verantwoordelijk was voor Lumas’ executie. Nadat hij talloze ontberingen heeft doorstaan komt hij aan in Berlijn, maar daar loopt het spoor dood.

zoeken in:
avatar van Jason82
Goede verhalen gehoord van mijn collega, dit boek ga ik reserveren bij de bibliotheek.

avatar van Jester
3,5
Het boek kent z'n momenten, echt spannend wordt het alleen eigenlijk niet. Het sterkst is het gedeelte dat in de oorlog speelt, het gedeelte in Argentinië is minder. Daarnaast wordt er ook een link gelegd met het verraad van de Hongaarse Joden, en dat valt voor mij echt uit de toon, dat had er voor mij niet in gehoeven. Het einde komt heel plotseling, iets meer opbouw had daar wel gemogen.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:52 uur

geplaatst: vandaag om 14:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.