menu

Het Wonder van de Noord/Zuidlijn: Het Drama van de Amsterdamse Metro - Bas Soetenhorst (2011)

Alternatieve titel: Het Wonder van de Noord/Zuidlijn: De Metro Die Er Ondanks Alles Kwam

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Waargebeurd

268 pagina's
Eerste druk: Bert Bakker, Amsterdam (Nederland)

Het zou 1,4 miljard euro kosten. Amsterdam betaalde 317 miljoen, het Rijk de rest. De stad zou er nauwelijks hinder van ondervinden en in 2011 zou de metro rijden. Zo luidden de afspraken in 2002, bij het begin van de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Inmiddels hangt de vlag er heel anders bij. De teller staat op 3,1 miljard, de Amsterdamse bijdrage is meer dan vervijfvoudigd en de ingebruikname is op zijn vroegst in het najaar van 2017. De Noord/Zuidlijn staat symbool voor bestuurlijk wensdenken, financiële tegenvallers en wanbeleid. Dit boek beschrijft hoe dit alles kon gebeuren. De reconstructie, gebaseerd op tientallen interviews en talloze geheime documenten, legt van binnenuit bloot hoe het kabinet alle risico's bij Amsterdam neerlegde, de gemeente zich liet uitkleden door commerciële bedrijven, welgestelde bewoners de metro uit hun buurt weerden en ambtenaren en bestuurders tegen beter weten in heilig bleven geloven in de nieuwe metro.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
Op zondag 22 juli 2018 gaat hij dan toch eindelijk rijden. Ondertussen woon ik nu in Noord; en ik zal het meemaken wanneer ik naar werk ga wat het resultaat is na 16 jaar wachten en krom liggen in een bouwput. De stad Amsterdam is hoe dan ook in hetzelfde tijdsbestek onherkenbaar veranderd. Mijn leven flist voorbij; de nostalgie.


Gast
geplaatst: vandaag om 11:42 uur

geplaatst: vandaag om 11:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.