menu

Narcissus - Sol Bouzamour (2018)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Sociaal

288 pagina's
Eerste druk: Hollands Diep, Amsterdam (Nederland)

In de gevangenis leert de Marokkaanse Joshua - die zich voordoet als Israëliër - Klaas kennen, de koning van de Wallen. Hij doet Joshua een voorstel dat hij niet kan weigeren en dat is het begin van het einde. Gedurende een jaar daalt Joshua steeds verder af in een wereld die maar weinigen kennen en raakt zo steeds verder verwijderd van de dromen die hij met zijn geliefde Dee wil waarmaken.

zoeken in:

avatar van Donkerwoud
Niet een erg sympathieke figuur. In een documentaire over zijn broer stond hij popiejopie een minderjarig meisje te versieren. Wel per ongeluk. En om nou te zeggen dat de vorige roman van zijn broer hoge ogen gooide!?

avatar van Donkerwoud
Tzum | Recensie: Sol Bouzamour - Narcissus - Tzum

Uit de recensie van Coen Peppelenbos: 'Bouzamour heeft goed naar zijn broertje gekeken. Dat geldt niet alleen voor het magere plot waarin machismo met misogynie vermengd wordt. Het geldt ook voor de rechttoe rechtaan-stijl al heeft broer Mano soms nog het idee dat hij echte literatuur schrijft als hij wat woorden laat allitereren. Nou dat kan Sol ook hoor:

‘Ach man. Ze kunnen onze vinnige vagina’s niet aan, Josh. Die dorre dozen van ze hebben de broek aan in huis. Die knurftige kutten.’

Gast
geplaatst: vandaag om 18:04 uur

geplaatst: vandaag om 18:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.