menu

What Is It All But Luminous: Notes from an Underground Man - Art Garfunkel (2017)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Autobiografisch

256 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

In dit boek schrijft Garfunkel over opgroeien in de jaren 1940 en '50 als zoon van een reizende verkoper, luisterend naar hoe zijn vader Enrico Caruso platen speelde, een Joodse jongere burger uit de middenklasse, woonachtig in een rood bakstenen half-vrijstaand huis aan Jewel Avenue in Kew Gardens, Queens. Hij schrijft over het ontmoeten van Paul Simon, de jongen die Art aan het lachen maakte. Van als twaalfjarigen te zijn bij de geboorte van rock 'n' roll, van een demo van hun lied, 'Hey Schoolgirl' voor zeven dollar en de feitelijke opnames (met Pauls vader op bas) naar #40 in de hitlijsten. Hij schrijft over het feit dat ze Simon & Garfunkel worden en vanaf de leeftijd van zestien jaar de pop hitlijsten regeren, over het feit dat hij geen natuurlijke uitvoerder is maar meer een denker, een underground man. Hij schrijft over de hitnummers; touren; over een acteur te zijn die samenwerkt met regisseurs Mike Nichols ('de grootste van allemaal'), over het kiezen van muziek via een doctoraat in de wiskunde. En hij schrijft over zijn breuk met Paul, en hoe en waarom het zo ontwikkelde, en daarna; leren zelfstandig te spelen. . . en over het zijn van een echtgenoot, een vader en nog veel meer.

zoeken in:
Van de goudharige, gekrulde helft van Simon & Garfunkel, een (soort van) memoir - ontroerende, lyrische indrukken, afgewisseld door een verhaal, onderbroken door poëzie, mijmeringen, lijsten met welluidende, geliefde en bewonderde boeken, een leven onthullend en het maken van een muzikant, die ons ook de evolutie van een man laat zien, een portret van een levenslange vriendschap en van een samenwerking die het meest succesvolle zangduo werd in een kolkend tijdperk dat hen omarmde, en werd gedefinieerd door hun meeslepende folkrock-muziek.


De oorspronkelijke inleiding, plot op BM is wel lang genoeg maar dit stukje tekst wil ik u niet onthouden. Veel bijzaken in de plot die tussen haakjes staan zijn weggelaten, om het wat overzichtelijker te krijgen.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:13 uur

geplaatst: vandaag om 03:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.