menu

Un Jour, Ils Auront des Peintres: L'Avènement des Peintres Américains, Paris 1867-New York 1948 - Annie Cohen-Solal (2000)

Alternatieve titel: Naar Levend Model: De Opkomst van Amerikaanse Kunstenaars, Parijs 1867-New York 1948

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Frans
Historisch

462 pagina's
Eerste druk: Gallimard, Parijs (Frankrijk)

"Hun presentatie is van een kinderlijke onbehouwenheid en doet in de context van onze oude beschaving denken aan een ongelikte beer in een balzaal." 'Parijs, 1 juli 1867. De Amerikaanse landschapsschilders die deelnamen aan de wereldtentoonstelling verwachtten unaniem applaus, maar werden door de Franse critici weggehoond. In dit schitterende panorama, waarin fascinerende schilders, collectioneurs, critici en industrie-magnaten optreden, beschrijft Annie Cohen-Solal vanuit haar unieke perspectief als wetenschapper, schrijver en cultuurkenner de revolutionaire omwenteling die maakte dat New York de plaats van Parijs innam als het artistieke centrum van de wereld.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:37 uur

geplaatst: vandaag om 09:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.