menu

Sisi's Winterlied - Lucas Zandberg (2007)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Historisch

224 pagina's
Eerste druk: Conserve, Schoorl (Nederland)

Tijdens haar Griekse les ontvangt keizerin Elisabeth van Oostenrijk (Sisi) een onheilsbericht. Haar enige zoon, kroonprins Rudolf, is samen met zijn minnares dood aangetroffen in zijn jachtslot. Eerst denkt het Weense hof aan moord, maar dan wordt duidelijk dat de geliefden een fataal pact hebben gesloten. In twee verhaallijnen volgen we de legendarisch mooie Sisi voor en na deze zwarte dag. Ondanks de grenzeloze liefde van keizer Franz Joseph voelt zij zich al snel een gevangene van het hofceremonieel. Met steeds wisselende passies, van paardrijden tot poëzie, probeert ze een invulling aan haar leven te geven. Een knappe Hongaarse graaf, een veeleisende schoonmoeder en twee Belgische prinsessen kruisen haar levenspad. Maar vooral met haar kinderen heeft ze een unieke band. De reislustige keizerin slaat uiteindelijk steeds meer op de vlucht, haar eigen noodlot tegemoet reizend.

zoeken in:
4,0
Dan
Deze historische roman vertelt het verhaal van Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, niet zoals dat in de geromantiseerde Sissi-films wordt gedaan maar zoals haar leven was, dramatisch en vol tragiek. De dood van haar zoon heeft in dit boek een centrale plaats en het is duidelijk dat Elisabeth in een diepe depressie verkeerde na zijn dood, die tot aan haar dood voortduurde. Ze verloor haar goede vriend, Koning Lodewijk van Beieren toen die verdronk nadat hij was afgezet, haar zus Hertogin Sophie kwam om in een brand tijdens een liefdadigheidsevenement in Parijs, en haar schoonmoeder probeerde haar in het keurslijf van het hof te houden.

Een goed boek, dat je echt boeit en meeslepend is, vertelt het verhaal van een Keizerin die geen Keizerin wilde zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:22 uur

geplaatst: vandaag om 12:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.