menu

Sexdagboek - Heleen van Royen (2018)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Erotisch / Autobiografisch

272 pagina's
Eerste druk: Lebowski, Amsterdam (Nederland)

Dit is een boek over 365 dagen seks. Opwindende, harde, tedere, experimentele, luie, energieke, lustvolle, jubelende, routineuze, wonderlijke seks. Dit is ook een boek over vrouw-zijn, ouder worden, lichamelijkheid, schaamte en schaamteloosheid, overgave, en natuurlijk: een innige liefde. Dit boek is een daad. Waarom het er nu pas is? De auteur zegt hier zelf over: 'Het bespreken van je seksleven is een taboe. Daar heb je het niet over. En daarom moet dit boek worden geschreven. Iemand moet het doen. Laat mij dat dan maar zijn.'

zoeken in:
avatar van Snuifdoos
Van enige opbouw of geleidelijk toewerken naar een bepaalde climax lijkt niet echt sprake wanneer je uit pure benieuwdheid de eerste pagina’s er even bijpakt en eigenlijk onmiddellijk wordt geconfronteerd met een vermelding waar mijnheer de mannelijke hoofdrolspeler zijn zaad zoal zou kunnen belanden of onlangs terechtkwam.

Nee, het windt er wat je noemt bepaald geen doekjes om maar iets van een spanningsboog lijkt daarmee ook wel volkomen afwezig wanneer het boek eigenlijk juist zo anticlimactisch opent.

Dat maakt dat 272 pagina’s met vermoedelijk exact hetzelfde riedeltje in riante roulatie mij wel wat aan de overdadige kant lijkt en daarmee niet iets is waar ik mij al te gretig in zie duiken.

Maar wie weet dat een ander hier een alternatief licht op kan schijnen.

Zit er uiteindelijk toch nog iets van een structuur of stijgende lijn in.

Zou het niet weten.

Ik baseer mij puur op mijn eerste indruk, waar het in ieder geval vooralsnog voor mij bij zal blijven.

avatar van Abubakari
Wel mooi dat juist iemand met de naam snuifdoos het eerste bericht over dit boek heeft geplaatst.

Een boek over sex waarin niet toegewerkt wordt naar een climax, lijkt mij niet de bedoeling.

avatar van Donkerwoud
Ik wil hier best een feministische lans voor breken maar de bebloede tampon van Heleen, die ze ooit vol in beeld lieten zien bij DWDD, heeft me dermate getraumatiseerd dat zelfs ik hiervoor pas.

avatar van Snuifdoos
Zoals ik elders al min of meer aangaf heb ik absoluut niks tegen Heleen, dit boek of haar hele gedachtegang erachter.

Maar het concept, het hele idee van spannende geschreven verhaaltjes is nou ook weer niet bepaald revolutionair te noemen.

Dit is dan misschien het eerste daadwerkelijke ‘sexdagboek’, het sekswoordenboek bestond al veel langer.

Al moet ik daar wellicht wel even bij vermelden dat ik zojuist constateer dat deze onlangs is opgeheven dus wie weet vult dit dan toch het gat.

In de samenleving dat die gebeurtenis achterliet.

Maar als ik dan op die eerste bladzijden lees over ‘warme straaltjes in de keel’ vind ik het niveau van de omschrijvingen niet direct heel hoog liggen laat staan dat van reeds beschikbaar materiaal ontstijgen.

En heel diep in het boek hoef je dus vermoedelijk niet te duiken om te ondervinden wat een gangbaar menu voor Heleen zoal inhoudt of hoe ver zij doorgaans bereid is om te gaan.

Mocht je het spannend vinden om dit voor eigen ogen geleidelijk te zien ontsluieren.


avatar van Donkerwoud
Er zijn tienermeisjesbladen waar meer intimiteit is te vinden...

‘Ik draai mijn billen tegen Bart aan. Hij wordt hard. Ik zet mijn handen tegen de douchewand. Bart neemt me hard van achteren. Hij komt snel klaar.'

avatar van Snuifdoos
Na het huidige Redbad debacle is er wellicht toch weer een glimp van hoop voor de Nederlandse film op de horizon te bespeuren.

Want er zouden al plannen voor een film zijn.

Of moeten we zeggen filmpje.

avatar van Jason82
Donkerwoud schreef:
Er zijn tienermeisjesbladen waar meer intimiteit is te vinden...

‘Ik draai mijn billen tegen Bart aan. Hij wordt hard. Ik zet mijn handen tegen de douchewand. Bart neemt me hard van achteren. Hij komt snel klaar.'

Dit is toch een fraai staaltje intimiteit. Prachtig, geeft een warm gevoel van binnen.

avatar van Donkerwoud
Jason82 schreef:
(quote)

Dit is toch een fraai staaltje intimiteit. Prachtig, geeft een warm gevoel van binnen.


Ik word niet zo warm van clichés als 'Bart neemt me hard van achteren.' Het zegt niks. Ik 'wil' de banaliteit ervan voelen door de scherpe beschrijvingen of opmerkelijke observaties. Niet omdat ze dingen beschrijft zoals een hijglijn-medewerkster ze in je oor zou kunnen lispelen.

avatar van Snuifdoos
Bart douwt ‘m hard maar altijd vanuit ze hart.

...stilte...
Gaat ie lekker jongens?

avatar van Donkerwoud
...stilte... schreef:
Gaat ie lekker jongens?


Dat vroeg Heleen ook aan Bart, inderdaad!

Gast
geplaatst: vandaag om 03:31 uur

geplaatst: vandaag om 03:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.