menu

Smart Blonde: Dolly Parton. A Biography - Stephen Miller (2006)

Alternatieve titel: Smart Blonde: The Life of Dolly Parton

mijn stem
geen stemmen

Engels
Biografie

400 pagina's
Eerste druk: Omnibus, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Dolly Parton is een levensgroot figuur. De meest geëerde vrouwelijke country-artiest allertijden, ze staat zowel bekend om haar songwriting als om haar glitteroutfits, grote blonde pruiken, "foxy personality" (haar woorden) en haar Nashville themapark, Dollywood. Maar onder de schittering en het fundament van haar succes is een ontembare zakenvrouw, wiens vrijgevigheid en morele kompas hebben bijgedragen aan haar legendarische status. Dolly werd in Oost-Tennessee in armoede geboren en kreeg haar eerste gitaar toen ze acht jaar oud was. Ze trad op in Pinksterkerken voordat ze in 1967 bekend werd op The Porter Wagoner Show. Haar carrière ging van start en ze werd een ster van multi-formaat, schreef en voerde popmuziek en countrysongs uit, speelde hoofdrollen in films en musicals, en het creëerde verschillende succesvolle zakelijke en charitatieve ondernemingen. Tegenwoordig is ze een begrip, maar bepaalde aspecten van haar verleden en haar huidige leven - haar huwelijk van bijna vijftig jaar in het bijzonder - blijven nauwlettend afgeschermd. In 'Smart Blonde' trekt Miller het gordijn open. Via interviews met Dolly's familieleden, muzikanten en producers verkent Miller haar privéleven, inclusief haar relatie met haar beroemde publiciteit-schuwe echtgenoot, Carl Dean, en haar levenslange vriendschap met Judy Ogle. Wat naar voren komt is een portret van een sterke vrouw die consequent de touwtjes in handen heeft genomen over haar leven, haar muziek en haar zaken - vaak tegen alle verwachtingen in - met vastberadenheid en elan.

zoeken in:
Dolly Parton is the most famous person ever to have emerged from the American country music scene, with her iconic cartoon image - mountainous blonde wigs, pumped up breasts and dazzling outfits!

Inleiding van de oorspronkelijke plot. Parton acteerde in films met Jane Fonda, Burt Reynolds en Sylvester Stallone en heeft een obsessie voor plastische chirurgie. Ik struikelde over een goede vertaling van this book shows how she shrugged aside the male dominated world of Nashville in the 60s, to take hold of her career, dus werd er voor een vertaling van de heruitgave gekozen. De biografie is not authorized.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:59 uur

geplaatst: vandaag om 13:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.