menu

The Bakersfield Sound: How a Generation of Displaced Okies Revolutionized American Music - Robert E. Price (2015)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Historisch / Sociaal

292 pagina's
Eerste druk: iUniverse, Bloomington (Verenigde Staten)

'The Bakersfield Sound' legt de culturele en historische context van diens oorsprong vast, samen met het geluid van de muziek zelf. Het boek ​​van journalist Robert E. Price neemt de lezer mee in de rijke verhalen van de persoonlijkheden die het stoffige dorp Bakersfield in Californië, bevolkten, een halte ten noorden van Los Angeles, dat een meer en meer harder, stilistisch tegenwicht ontwikkelde tegen de zoete, met pop geladen Nashville countrymuziek in de jaren vijftig, zestig en zeventig. Maar het boek is niet alleen een overzicht van de levens van hitartiesten uit de countrymuziek, zoals Buck Owens en Merle Haggard. Het is een geschiedenis van Amerika van de vroege jaren 1900 tot vandaag, met de nadruk op de tweesprong van handel en cultuur die leidde tot de alternatieve countrymuziekscene die Bakersfield uniek maakte.

zoeken in:
De esthetiek die bekend staat als de Bakersfield Sound transformeerde countrymuziek, het harde randje staat in schril contrast met de strijkorkesten van Nashville. Het veranderde ontheemde Okies als Buck Owens en Merle Haggard in begrippen, en creëerde daarbij een wijdverbreid vernomen invloed op stijl, instrumentatie en houding in de Amerikaanse muziek.

Zelfs nu, een halve eeuw na zijn opkomst, is de betekenis van de Bakersfield Sound ondergewaardeerd, behalve bij hardcore fans en muziekhistorici. Weinigen erkennen hoe deze Californische countrymuziek niet alleen de hit-zoekende machine in Nashville tegenging die op drift was geraakt, maar ook een culturele verschuiving teweegbracht die het mainstream-Amerika raakte. In deze studie traceert auteur Robert E. Price zijn wortels uit de diepten van de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog tot en met de hoogtijdagen van Owens, Haggard en Hee Haw en tot in de eenentwintigste eeuw.


Vertaling van de originele plot. Gevalletje iUniverse, afgelopen maart door Heyday als paperback uitgebracht. Van de gevonden reviews is die van Blue Ink zelfs als plot gebruikt, want daar was ik eerder uit

Gast
geplaatst: vandaag om 01:59 uur

geplaatst: vandaag om 01:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.