menu

That's Alright, Elvis: The Untold Story of Elvis' First Guitarist and Manager, Scotty Moore - Scotty Moore en James L. Dickerson (1997)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Biografie

271 pagina's
Eerste druk: Schirmer Trade, New York (Verenigde Staten)

Toen Elvis voor het eerst de Sun Records studio van Sam Phillips binnenwandelde, was hij een verlegen tiener op zoek naar zijn eigen geluid. Sam vroeg Scotty en bassist Bill Black, beide leden van de populaire countryband The Tune Wranglers, om met Elvis te werken aan zijn muziek voorafgaand aan zijn eerste opnamesessie. Dit leverde hun eigen versie van "That's Alright" op. De plaat werd uitgebracht als eerste single van Elvis en lanceerde zijn carrière. Scotty en Bill toerden met de jonge zanger en speelden op al zijn Sun-sessies en zijn eerste opnames voor RCA. Scotty diende tevens als de manager voor het trio. Toen het trio uit elkaar ging, stopte Scotty met het maken van muziek. Hij heeft zijn stilzwijgen over Elvis gehandhaafd maar sinds de dood van zowel Bill Black als Elvis, heeft hij besloten het waargebeurde verhaal te vertellen over hoe Elvis populaire muziek transformeerde en hoe hij zelf het gitaargeluid creëerde dat het prototype is geworden van alle rockgitaarmuziek die volgde.

zoeken in:
avatar van apocrief
3,5
Ik heb de 2018 versie van dit boek en dan is het toch vreemd dat er nog zoveel fouten in staan. Data fouten, leeftijd fouten, naam fouten. Ook lopen de regels niet netjes tot aan het eind van de ruimte die er voor de regel beschikbaar is, waardoor een regel soms een hoofdletter krijgt, omdat het een nieuwe zin lijkt, maar het in feite de voortzetting van de regel is, die niet doorliep tot aan de aanwezige ruimte. Als u begrijpt wat ik bedoel... De inhoud dan, het begint met een geschiedenisles van een oorlog waar Scotty Moore in betrokken was. Daar zat ik niet op te wachten. Gelukkig gaat het na het moeizame begin als een sneltrein verder. Ik vind Scotty Moore een boeiend persoon, dus lazen de pagina's vlot. Jammer dat er weinig foto's in staan en ook jammer dat er geen lijst in staat met opnamen waar Moore bij betrokken was. Wel is er een lijst met Elvis opnamen waar Moore bij betrokken was, maar die is dan weer niet gespecificeerd. Graag had ik geweten op welk nummer Moore gitaar speelt, want dat doet hij niet op elk nummer in de lijst. Op sommige nummers is hij slechts de musicians leader. Kortom, geen perfect boek over Scotty Moore, maar voor een Elvis fan zoals ik, toch essentieel.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:36 uur

geplaatst: vandaag om 23:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.