menu

Bill Monroe: The Life and Music of the Blue Grass Man - Tom Ewing (2018)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Biografie

656 pagina's
Eerste druk: University of Illinois, Champaign (Verenigde Staten)

The Father of Bluegrass Music, Bill Monroe was meer dan vijftig jaar lang een belangrijke ster van de Grand Ole Opry; behorend tot de country music, songwriter, ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame en een legendarische figuur in Amerikaanse muziek. Deze biografie tracht zijn leven zorgvuldig te bestuderen en wil verder gaan dan geruchten en sensatiezucht om uit te leggen hoe en waarom hij zo veel bereikt heeft. Voor 'Bill Monroe: The Life and Music of the Blue Grass Man', heeft Tom Ewing zich gebaseerd op honderden interviews, zijn persoonlijke relatie met Monroe, en een immens persoonlijk archief vol materiaal om de waarheid van de aloude mythe te scheiden. Ewing vertelt het verhaal van het muzikale huishouden van de familie Monroe en Bill's prille carrière in het Monroe Brothers duo. Hij brengt de gloriedagen uit de veertiger jaren van Monroe tot leven met de Classic Bluegrass Band, het hernieuwde enthousiasme voor zijn muziek, aangewakkerd door de folkloristische opleving van de jaren zestig, en zijn afnemende fortuin in de jaren die volgden. Ewing beschrijft de relaties van Monroe en de persoonlijkheden van een steeds wisselende groep bandleden, terwijl hij licht werpt op Monroes zakelijke transacties en zijn baanbrekende werk met Bean Blossom en andere muziekfestivals.

zoeken in:
Na ruim 15 jaar onderzoek, feiten nalopen en schrijven, is de publicatiedatum voor de langverwachte biografie van Bill Monroe door Tom Ewing nu bekend - 30 september 2018.

Ewing was een Blue Grass Boy, speelde gitaar en verzorgde de lead vocals tijdens de laatste 10 jaar van Monroe's leven; Monroe stierf in september 1996.


Met dank aan Bluegrass Today.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:38 uur

geplaatst: vandaag om 14:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.