menu

Mankementjes - Kees van Kooten (2018)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Autobiografisch / Humoristisch

63 pagina's
Eerste druk: B for Books, Maartensdijk (Nederland)

Tien verhalen. met als gemeenschappelijk thema 'het mannelijk tekort', voorzien van een voorwoord door prof. dr. ir. P. Akkermans - de titel hiervan is: 'bedenk zelf uw gedachten'. In 'Rijgpen' lezen we hoe zo'n attribuut gebruikt moest worden om het Drietje, waarmee de pupillen in de jeugdjaren van de auteur voetbalden, van een leren veter te voorzien. 'De pupillenlat' behandelt een ander voetbalfenomeen uit dezelfde periode. De auteur overweegt - we schrijven 1987 - een tattoo te laten zetten en verder zijn er verhandelingen over hoe de auteur omgaat met sokken, met horloges en met zijn trombone en over de mannelijke neiging het tanken van benzine zo lang mogelijk uit te stellen.

zoeken in:
avatar van gert_r
3,5
Verantwoording

De teksten in Mankementjes, met als gemeenschappelijk thema 'het mannelijk tekort', bracht Kees van Kooten speciaal bij elkaar voor deze uitgave, het honderdvijftigste deel in de serie Literaire Juweeltjes.
Deze teksten verschenen nooit eerder in boekvorm.
'Mooie Meneren 1' en 'Mooie Meneren 2' werden op de binnenhoes van een elpee getiteld Mooie Meneren gepubliceerd - een plaat die werd uitgebracht in 1982.
De andere stukken stammen uit HUMO of werden speciaal voor Mankementjes geschreven.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:47 uur

geplaatst: vandaag om 11:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.