menu

Last Train to Memphis: The Rise of Elvis Presley - Peter Guralnick (1994)

Alternatieve titel: Elvis #1

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Engels
Biografie

576 pagina's
Eerste druk: Little, Brown and Company, Boston (Verenigde Staten)

Deze biografie schets een beeld van de eerste vierentwintig jaar uit het leven van Elvis Presley. De imposante carrière van Elvis begon bij zijn verbluffende eerste opnames bij Sun Records ("That's All Right Mama", "Mystery Train") en de vroege RCA-hits ("Heartbreak Hotel", "Hound Dog" en "Don't Be Cruel"). Elvis werd een wereldster en er was geen wolkje aan de lucht. Totdat hij in 1958 werd opgeroepen voor het leger en zijn moeder kort daarna stierf. "Last Train to Memphis" neemt de lezer mee diep in het leven van Elvis en onderzoekt zijn levenslange passie voor muziek, zijn diepgaande affectie voor zijn familie en zijn intieme relaties met vriendinnen, mentors, bandleden, professionele medewerkers en vrienden. Het toont ons de eenzaamheid, het vertrouwen, de vraatzuchtige eetlust en vooral het onwrikbare, bijna mystieke geloof dat Elvis in zichzelf en zijn muziek had.

zoeken in:
avatar van apocrief
5,0
Het eerste deel van Guralnick over het boeiende leven Elvis. Ook erg boeiend geschreven. Het standaardwerk over het leven van de jonge Elvis dunkt me.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:54 uur

geplaatst: vandaag om 17:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.