menu

Wat Kan Ons Gebeuren - Gerrit Hoogstraaten (2015)

Alternatieve titel: Wat Kan Ons Gebeuren: Over een Politieman Die Schippert tussen het Korps en Zijn Gezin in de Tweede Wereldoorlog

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Oorlog

332 pagina's
Eerste druk: De Brouwerij | Brainbooks, Maassluis (Nederland)

Dit verhaal, dat is gebaseerd op de familiegeschiedenis van de auteur, gaat over hoe in de Tweede Wereldoorlog rookgordijnen werden opgetrokken en waarom mensen marionetten werden en deden wat ze moesten doen, ook als niemand dat vooraf voor mogelijk had gehouden. Het boek zoomt in op Herman Hoogenbosch die in zijn positie als politieman in Amsterdam één van de velen is die worstelen met gewetensvragen en andere dilemma’s. Opportunisme viert hoogtij onder het door angst gedomineerde politiekorps. Het ‘ieder voor zich’ wordt begrijpelijker naarmate de dreiging groter wordt. Waar aanvankelijk harmonie heerst, wordt verdeeldheid gezaaid. Morele bezwaren wegen steeds minder zwaar waar het eigenbelang en dat van het gezin in het geding is, waardoor grenzen schijnbaar moeiteloos worden overschreden. Maar het moeten kiezen tussen de minst kwade van twee slechte opties is geen vrije keuze.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:06 uur

geplaatst: vandaag om 10:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.