menu

Inside: Kroniek van een Turbulente Talkshow - Michel van Egmond en Jan Hillenius (2018)

mijn stem
3,74 (27)
27 stemmen

Nederlands
Sport

192 pagina's
Eerste druk: Voetbal Inside, Amsterdam (Nederland)

'Inside' is het vervolg op 'Topshow' uit 2014. Dit keer doen Michel van Egmond en Jan Hillenius van binnenuit verslag van de gang van zaken bij Voetbal Inside, uitmondend in de opmerkelijke transfer van RTL naar Talpa's John de Mol. De relletjes, de boze e-mails, de geheime besprekingen: niets blijft onbesproken in deze televisiekroniek.

zoeken in:
avatar van Pecore
4,0
In één ruk uitgelezen. Meer dan anders waan je je een voyeurist. En dat voelt goed. Mailtjes, appjes, telefoongesprekken en contractonderhandelingen worden integraal opgeschreven. Als volger van de show en lezer van de boeken van Van Egmond, hebben de hoofdrolspelers geen geheimen meer voor je. En toch weten ze altijd weer te verrassen. VI blijft - nog heel lang - spannend, grappig, spraakmakend en authentiek.

avatar van Jason82
4,0
Opnieuw een leuk boek van de heren Van Egmond en Hillenius. Dit cultprogramma en de gesprekken tussen de heren Van der Gijp, Derksen en Genee leveren zo enorm veel anekdotes op dat ze moeiteloos 20 van dit soort boeken zouden kunnen vullen. Vermoedelijk zou ik die nog allemaal kopen en lezen ook... ? Het blijft genieten. Als oud amateurvoetballer ben ik bekend met de kleedkamer humor die zo bij dit spelletje hoort! Dit boek gaat als aangegeven over de vele relletjes van het afgelopen seizoen en de uiteindelijke overstap van RTL naar het tv station Talpa van John de Mol. Prachtig uiteengezet via allerlei mailwisselingen, privé appjes en bijgewoonde gesprekken.

Ik ben heel benieuwd of de heren hetzelfde sfeertje bij Talpa kunnen benaderen, dan kunnen we nog heel wat leuke avondjes tegemoet zien! Het is en blijft een programma waar mensen over 50 jaar nog over praten.

avatar van Pecore
4,0
Jason82 schreef:
Dit cultprogramma en de gesprekken tussen de heren Van der Gijp, Derksen en Genee leveren zo enorm veel anekdotes op dat ze moeiteloos 20 van dit soort boeken zouden kunnen vullen. Vermoedelijk zou ik die nog allemaal kopen en lezen ook...

Over twee jaar kunnen we hopelijk het volgende boekje ophalen, haha. Over de roerige beginperiode bij John de Mol.

avatar van Jason82
4,0
Dat levert weer genoeg stof op, daar ben ik ook van overtuigd ?

avatar van Gretz
4,5
Jason82 schreef:

Ik ben heel benieuwd of de heren hetzelfde sfeertje bij Talpa kunnen benaderen, dan kunnen we nog heel wat leuke avondjes tegemoet zien! Het is en blijft een programma waar mensen over 50 jaar nog over praten.

Mooi gesproken en volledig waar. We mogen toch wel van geluk spreken dat we leven in de tijd waarin VI al +10 jaar voor toptelevisie zorgt en waar spelers als Messi, Suárez, Bale en Ronaldo vrijwel wekelijks ongekende dingen met een bal doen http://www.musicmeter.nl/images/smilies/icon_worship.gif

avatar van Pleun
3,0
Ik zag dat Inside op Kobo plus staat dus ik heb het meteen maar gelezen. Als liefhebber van het programma was dit wel een leuk tussendoortje, maar de waardering op Boekmeter is in mijn ogen toch wel wat te hoog. De boekjes van Michel van Egmond lezen altijd wel lekker weg, maar daar is ook alles mee gezegd. Er zit niet tot nauwelijks research in en het komt allemaal wat ongeïnspireerd en gemakzuchtig over. Een kunstje dus. Dat kunstje verkoopt goed, met dank aan de populariteit van het tv-programma. Maar geen moment vind ik het echt grappig of meeslepend. Gewoon een kijkje achter de schermen en ook al weet je veel dingen al, toch is het wel geinig om over de perikelen van de heren met te grote ego's te lezen. Daar houdt het wel mee op.

3 sterren en dat vind ik eigenlijk nog teveel.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:44 uur

geplaatst: vandaag om 15:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.