menu

Agenten Lieben Gefärlich - Heinz G. Konsalik (1970)

Alternatieve titel: Spionnen Beminnen Gevaarlijk

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Duits
Romantiek

264 pagina's
Eerste druk: Axel Juncker, München (Duitsland)

Ellen Donhoven, de mooie dokteres die in de diepten van het nagenoeg ondoordringbare Braziliaanse oerwoud de Indios wil opzoeken om de pijlgiften die zij gebruiken te analyseren; Rudolf Forster, de arts die zich bij de expeditie aansluit om de simpele reden dat hij zo dicht mogelijk bij de door hem aanbeden vrouw wil zijn; Cliff Haller, de Amerikaanse agent van de CIA, die nogal zorgeloos opduikt aan de oever van de Rio Tefe; en Rita, de geliefde van Cliff, een van de vrouwen die een man tegelijkertijd hemel en hel kunnen schenken, deze vier mensen, totaal verschillend in temperament, karakter en instelling, worden plotseling door een gemeenschappelijk noodlot aan elkaar geketend. Zij zijn volkomen op elkaar aangewezen en worden verbitterde rivalen als Cliff en Ellen merken dat zij meer dan alleen sympathie voor elkaar gaan voelen. Daarnaast heeft Cliff een opdracht van de CIA die hij moet uitvoeren. Het oerwoud blijkt angstaanjagend en wreed in deze groene hel.

zoeken in:
3,5
Konsalik schreef veel en over allerlei onderwerpen. Veel liefdesrelatie-boeken. Maar zijn boeken trokken steeds een groot lezerspubliek, vnl. in de Duitssprekende landen. Dit boek gaat op een wat andere toer en speelt zich af in het Amazonegebied. Er gebeurt van alles af en het wordt redelijk spannend. Af en toe een twist in het verhaal. En een maatschappijkritische noot over het lot van de oorspronkelijke bevolking. En dat maakt het best een aardig boek(je). Geen Ian Fleming of John le Carré, maar best leuk om te lezen tussen dat soort en hoogdravender boeken door.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:54 uur

geplaatst: vandaag om 20:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.