menu

Barst - Boris O. Dittrich (2018)

mijn stem
2,56 (16)
16 stemmen

Nederlands
Thriller

96 pagina's
Eerste druk: Stichting CPNB, Amsterdam (Nederland)

Een vrouw laat haar hond uit in het Amsterdamse Vondelpark en vindt het lijk van een jonge man. Zijn schedel is ingeslagen. Rechercheur Maya Oliphant krijgt de leiding over het moordonderzoek, maar het is onduidelijk wie de man is en wat hij ‘s nachts in het park deed. Ondertussen is heel Nederland in de ban van een nieuwe talentenjacht op televisie. De 18-jarige Lilian Lely heeft zich door de audities geknokt, en maakt tijdens de liveshows bekend dat haar moeder niet lang meer te leven heeft. Ze wint daarmee de sympathie van het publiek, maar niet iedereen gelooft wat ze beweert. Dan neemt het onderzoek van Maya Oliphant een verrassende wending. Wat heeft de moord met Lilians ambities te maken? Uitgegeven ter gelegenheid van De Spannende Boeken weken 2018, voorheen bekend als De Maand van het Spannende Boek.

zoeken in:
glimmerman270
Het lijkt me - in dìt geval- ongelooflijk moeilijk voor een schrijfer, om een band tussen de lezer, en de personages te doen ontwikkelen, gezien het feit dat een boekengeschenk een beperkt aantal pagina's mag bevatten.

Desalniettemin vind ik het een leuk boekje om te lezen; het verhaaltje is wèl flinterdun.
Er zit lekker veel vaart in het verhaal- logisch, de schrijfer kan niet te langdradig zijn. Daarom snap ik dat je nu eenmaal minder diepgang hebt als bij een 'gewoon' boek

2,5
Boris O. Dittrich ken ik vooral nog als politicus; ik wist dat de man tegenwoordig schrijver was, maar niet welke werken hij zoal had geschreven. Wel, dan is een geschenk van amper 100 pagina's een leuk en laagdrempelig begin.

'Barst' is echter zoals vrijwel alle Spannende Boek-geschenken. Vermakelijk en spannend, maar niet meer dan dat. Er zit voldoende vaart in het boekje en het is best goed geschreven. Op een gegeven moment voel je het einde aankomen en dat is wederom iets dat vrijwel altijd aan dit soort boekjes kleeft. Wellicht dat Dittrich als schrijver meer in zijn mars heeft, maar dat komt er in hier niet echt uit.

2,5*

avatar van .Fee.
1,5
Wat me vooral opviel is dat de schrijver zich totaal niet ingeleefd heeft in zoiets kleins als het taalgebruik van de 18-jarige hoofdpersoon. Lijkt me een kleine moeite om eens te kijken hoe de jeugd praat?

3,0
Best een aardig detectiveboekje waarvan de twee verhaallijnen na een tijd goed bij elkaar komen. De nadruk ligt op het onderzoek van de moord en omdat het nergens echt spannend wordt vind ik persoonlijk de categorie thriller onjuist. Verder kan ik me een geloofwaardiger ontknoping voorstellen. Maar het was wel prettig tijdverdrijf met een goed leesbaar boekje.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:05 uur

geplaatst: vandaag om 16:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.