menu

Cody - Bernice Berkleef (2018)

mijn stem
3,90 (5)
5 stemmen

Nederlands
Thriller

272 pagina's
Eerste druk: The House of Books, Vianen (Nederland)

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?

zoeken in:
avatar van Shaky
4,0
Wat een aangename verrassing was dit boek. Berkleef bouwt het boek prettig op; ieder hoofdstuk wordt geschreven vanuit de ogen van één van de hoofdpersonages waardoor je als lezer langzaam maar zeker meer stukjes van de puzzel krijgt zonder een échte overview gepresenteerd te krijgen. Dit is ook precies wat ik zo sterk vind aan dit boek; de manier van schrijven en de structuur van het boek nodigen uit tot een voorspelbaar verloop van het verhaal. Dit is echter geenszins het geval; Berkleef weet de spanning te behouden en maakt het alleen maar interessanter hoe verder je komt in het boek. Prima thriller van eigen bodem.

Sharon
Zoals Shaky hier boven al schrijft is het boek op een hele prettige manier opgebouwd. Halverwege het boek dacht ik echt even dat het eind zeer voorspelbaar zou zijn, maar niets is minder waar. Langzaamaan vallen alle puzzelstukjes in elkaar en bleek ik er toch behoorlijk naast te zitten. Prima thriller met een behoorlijk verrassend slot.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:55 uur

geplaatst: vandaag om 15:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.