menu

Angstval - Charles den Tex (2004)

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch

253 pagina's
Eerste druk: De Geus, Breda (Nederland)

Privé-detective Peter Kram gaat vragen over zichzelf zo veel mogelijk uit de weg. Hij is voor niemand bang, behalve voor mensen die te dichtbij komen. Die mijdt hij, altijd. Tot hij Miranda ontmoet. Zij ontregelt zijn leven, zij ontketent in hem een ongekende wilskracht. Zij lokt en verleidt en duwt hem steeds verder in een zoektocht naar een mysterieuze molecuul. Intussen valt Krams leven uit elkaar. Op de vlucht voor elke verkeerde beslissing die hij neemt, sleept hij een groeiende chaos achter zich aan. De angstval sluit zich, onontkoombaar.

zoeken in:
3,5
Ik verwachtte niks van dit boek, gaf het een kans en vervolgens kreeg ik steeds meer waardering voor het verhaal en zeer zeker ook de schrijfstijl. De manier van schrijven van Den Tex is een lust voor het oog. Soms snel en kort, soms met wat meer rust, maar altijd zonder versieringen en poespas. En dat komt het verhaal ten goede. Een schrijver die geen ad-libs nodig heeft, iets waar Do niet zonder lijkt te kunnen (mooie stem (en vrouw), though...)

Kram komt steeds dieper in de problemen terecht, terwijl het plot zich onderwijl kalmpjes aan uitrekt. Blij dat ik het gelezen heb.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:56 uur

geplaatst: vandaag om 23:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.