menu

Girls at Play - Paul Theroux (1969)

Alternatieve titel: Spelende Meisjes

mijn stem
2,50 (2)
2 stemmen

Engels
Sociaal

224 pagina's
Eerste druk: Hamish Hamilton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Miss Poole, die als dochter van kolonisten in Afrika geboren en getogen is, leidt in de keniaanse rimboe een school voor Afrikaanse meisje. De jonge, ongehuwde, blanke onderwijzeressen die er les geven, delen hun angst voor Afrika. Maar als de Engelse Heather op de school komt werken, blijkt die angst niet op te wegen tegen de onderhuidse spanningen en de wedijver tussen de vrouwen. Leder van hen probeert op eigen wijze te overleven in deze ge leerde gemeenschap en vooral tussen miss Poole en Heather ontbrandt een felle strijd. Toch is dat niet het enige gevecht dat de vrouwen leveren: ze moeten ook in het reine zien te komen met de raciale en politieke tegenstellingen in dit land in ontwikkeling, waar het wederzijdse onbegrip tussen blanken en zwarten snel escaleert.

zoeken in:
1,5
geplaatst:
Sommige schrijvers beginnen hun carriere gelijk met fantastisch boek, anderen zwoegen en ploeteren totdat ze de slag te pakken hebben. Paul Theroux behoort tot de laatste categorie. Zijn vroegere boeken zijn bijna niet om doorheen te komen en deze Girls at play is geen uitzondering : een matige vertelling. De meeste van zijn eerste boeken zoals Waldo en jungle lovers zijn niet in het Nederlands vertaald. Pas met Saint Jack uit 1973 bewijst Theroux dat hij talent heeft; dat is een goed verhaal. Twee jaar later verschijnt the Great Railway Bazaar en toen was zijn naam gemaakt. Theroux ontpopte zich tot een veelschrijver. Een paar missers daargelaten, het merendeel van zijn boeken zijn dikke voldoendes.

avatar van Slainte_Mhath
3,5
geplaatst:
De vertelling kon inderdaad beter.
Wat warrig af en toe, toch heb ik me wel vermaakt met de inslechte 'Heather'.

Een kleine 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 05:51 uur

geplaatst: vandaag om 05:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.