menu

Dr. DeMarr - Paul Theroux (1990)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Thriller

124 pagina's
Eerste druk: Hutchinson, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Onder invloed van een vader, die hen dwong gelijk gekleed door het leven te gaan, zijn de tweelingbroers elkaar intens gaan haten. Zodra zij de kans krijgen verlaten zij elkaar. Na jaren klopt de een weer bij de ander aan, die hem na aarzelingen toch onderdak verschaft. Als de teruggekomen broer plotseling sterft, blijkt hij een dubbel leven geleid te hebben, waarin hij zich voor arts uitgeeft. De overlevende broer besluit hem te vervangen, maar komt dan in situaties terecht, die hem ten slotte het leven kost.

zoeken in:
3,0
Theroux schreef een paar boeken over personen die in de huid van iemand anders kruipen of zich totaal anders voordoen dan wat ze werkelijk zijn. Chicago Loop en Dr. Slaughter zijn hiervan twee voorbeelden. Ook Dr. DeMarr hoort in dit rijtje thuis. Zoals een Engels spreekwoord luidt: Curiosity killed the cat, zo gaat ook de nieuwsgierige George zijn tweelingbroer Gerald achterna. Zit een behoorlijke spanning in het verhaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:09 uur

geplaatst: vandaag om 23:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.