menu

New Delhi–Borås: Den Osannolika Berättelsen om Indiern som Cyklade till Sverige för Kärlekens Skull - Per J. Andersson (2013)

Alternatieve titel: Het Wonderlijke Verhaal van de Man Die van India naar Zweden Fietste voor de Liefde

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Zweeds
Reis / Waargebeurd

304 pagina's
Eerste druk: Forum, Stockholm (Zweden)

Een koude decemberavond in New Delhi. Elke avond staat de jonge straatartiest PK mensen te portretteren in een parkje. PK heeft weinig bezittingen maar hij heeft wel een profetie die hij bij zijn geboorte meekreeg: ‘Je zult met een meisje trouwen dat niet uit het dorp komt, niet uit het district, zelfs niet uit ons land; ze zal muzikaal zijn, een jungle bezitten en geboren worden onder het teken van de os.’ Dan verschijnt er een jonge blonde vrouw die hem vraagt om haar portret te schilderen. Ze is geboren onder het teken van de os en PK weet direct dat zij de ware is. Dit is het waargebeurde liefdesverhaal over PK die op een tweedehands damesfiets een avontuurlijke reis maakte van meer dan 11.000 kilometer die hem door verschillende continenten voerde. Voor de vrouw van zijn dromen. Door zijn warme persoonlijkheid ontmoet hij veel verschillende mensen op de Hippie Trail, hij helpt een meisje in nood, komt ternauwernood Pakistan binnen en krijgt zelfs een vliegticket aangeboden van een vreemdeling.

zoeken in:
avatar van Pythia
3,0
Het huwelijk tussen de Indiase PK en de Zweedse Lotta is voorbestemd. Als ze elkaar halverwege het boek eindelijk tegenkomen in New Delhi weten ze het meteen.
De reis uit de titel vormt ongeveer het derde kwart van het boek. Een deel wordt per fiets afgelegd, maar er is ook veel hulp van andere vervoermiddelen. Het is desalniettemin een indrukwekkende tocht van een naïve jonge man.
Er wordt veel uitgelegd over het kaste systeem.
Eigenlijk is er niets mis met dit boek en toch kon het me niet echt boeien. Het blijft een beetje aan de buitenkant. Ik had graag geweten waarom PK en Lotta precies voor elkaar kiezen behalve dat het ‘voorbestemd’ is. Ik had graag meer geweten over wat er omgaat in Lotta, ze blijft grotendeels buiten beeld. Het boek is, net als PK en Lotta, een beetje naïef.

glimmerman270
Leuk boek om te lezen, al moet ik de gebruiker hierboven wel gelijk geven: ik had wat meer van Lotta willen weten. Op het eind wel erg gelachen om zijn eerste jaar in Zweden. Geweldige momenten van miscommunicatie.

avatar van psyche
psyche (crew)
glimmerman270 schreef:
Leuk boek om te lezen, al moet ik de gebruiker hierboven wel gelijk geven: ik had wat meer van Lotta willen weten. Op het eind wel erg gelachen om zijn eerste jaar in Zweden. Geweldige momenten van miscommunicatie.


Ik dacht, wat een bekend verhaal, heb ik daar niet eerder iets over in de krant gelezen of als vooraankondiging van een tv programma? Volgens mij daarbij de informatie die je in het boek had willen vinden ... even zoeken misschien ik zag onderstaand linkje het eerst ... er moet meer info te vinden zijn want juist over hun relatie staat me bij, werden de geliefden geinterviewd.
Deze man fietste 6000 km om bij zijn grote liefde te zijn - FunX.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 20:14 uur

geplaatst: vandaag om 20:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.