menu

Imot Naturen - Tomas Espedal (2011)

Alternatieve titel: Buiten de Orde

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Noors (Bokmål)
Psychologisch

160 pagina's
Eerste druk: Gyldendal, Oslo (Noorwegen)

Een oudere man, de ik-figuur van de roman, en een veel jongere vrouw krijgen een verhouding. Omdat de buitenwereld hun relatie vanwege het leeftijdsverschil afkeurt, trekken ze zich terug in het huis van de man. Daar is de man gelukkiger dan ooit. Hij geeft liefde als nooit tevoren. Na zes jaar verlaat de jonge vrouw hem. Ze wil beleven wat hij al allemaal beleefd heeft. Het slaat een diepe wond bij de man, een wond die intensieve herinneringen wakker roept: aan zijn jeugd, zijn eerste liefde, de jaren met zijn overleden vrouw. Beelden van gelukkige ogenblikken en moeilijke momenten in het leven van alledag trekken aan hem voorbij. Langzaam lost het verdriet van de man op. ‘Jij zegt einde, maar de liefde zal niet eindigen,’ is zijn bitterzoete conclusie.

zoeken in:
avatar van mjk87
2,5
Dit boekje begint heel aardig, waar vooral de relatie tussen de man en zijn partner mooi wordt weergegeven maar vooral de onderlinge irritaties en hoe de man zich daarbij voelt. Dat is met gevoel voor psychologie raak geconstateerd en sterk verwoord. Het verdere deel is beduidend minder. Dan draait het al meer om plot en meer specifiek om deze twee mensen dan om universele gevoelens en die plot boeit daar ook gewoon minder waardoor dit boek langzaam wat gaat slepen en als een nachtskaars uitgaat. 2,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:36 uur

geplaatst: vandaag om 23:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.