menu

Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots - Deborah Feldman (2012)

Alternatieve titel: Onorthodox: De Schokkende Breuk met Mijn Roots

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Autobiografisch / Waargebeurd

320 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Als kind groeit Deborah Feldman op in de gesloten wereld van de Satmargemeenschap in Brooklyn. Ze moet gehoorzamen aan de regels en structuren van deze strengchassidische joden, waarin de rol van de vrouw enkel dienend is. Op haar zeventiende wordt ze uitgehuwelijkt en twee jaar later krijgt ze een zoon, maar dan is haar vrijheidsdrang niet meer te stuiten. Ze wil koste wat het kost een vrij leven leiden. In haar memoires beschrijft Feldman haar jeugd en uiteindelijke vlucht uit de religieuze sekte, waarbij het soms moeilijk voor te stellen is dat deze gebeurtenissen slechts enkele jaren geleden plaatsvonden, en wel midden in New York.

zoeken in:
avatar van Lalage
4,0
De cultuur wordt beeldend beschreven. Devoiri voelt zich als jong meisje al beperkt. Zoals gebruikelijk wordt ze uitgehuwelijkt. Het stel krijgt een zoon. Als die bijna naar school zal gaan, besluit Devoiri te vertrekken.

De Netflix-serie volgt het boek niet. Het is spannender en ik vind het mooi gemaakt, maar het boek gaat veel dieper in op het leven als chassidisch-joods meisje. Dus ook als je de serie al hebt gezien, raad ik je aan om dit te lezen.

Onorthodox – Deborah Feldman | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 03:06 uur

geplaatst: vandaag om 03:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.