menu

O Tribunal da Quinta-Feira - Michel Laub (2016)

Alternatieve titel: Het Donderdagtribunaal

mijn stem
0,50 (1)
1 stem

Portugees
Sociaal

192 pagina's
Eerste druk: Companhia das Letras, Sao Paulo (Brazilië)

Michel Laub beschrijft in 'Het donderdagtribunaal' José Victor en Walter, die al jarenlang mails uitwisselen – over seks, liefde, huwelijk en verraad. José Victor biecht zijn heftige verhouding met een jongere medewerkster op en de homoseksuele Walter laat op zijn beurt weten dat hij besmet is met het aidsvirus. Als hun mails openbaar gemaakt zouden worden, zou dat hun ondergang kunnen betekenen. En dat is precies wat de ex van José Victor doet, wanneer ze erachter komt dat hij haar al een tijd ontrouw is geweest. Het leven van José Victor wordt in één klap onder het online vergrootglas gelegd – een moderne volksrechtbank waarin geen ruimte is voor nuance en weerwoord.

zoeken in:
avatar van mjk87
0,5
Hier kan ik kort over zijn: totaal niet mijn smaak. Het was dat die 192 bladzijden er effectief een stuk minder zijn (veel wit) en dit nog snel te lezen was, anders was ik wel eerder gestopt. Het ligt sowieso aan de stijl die erg chaotisch was en ik er lastig in kwam, personages gaan niet leven bijvoorbeeld. het zijn er ook te veel. En buiten dat - al versterkt elkaar dat- vond ik onderwerp, thema's en personages ook niet boeiend. Uiteindelijk ga je sneller lezen en mis je meer dingen, dan moet je teruglezen en verdwijnt het plezier helemaal. Ik zou anderen zeggen: laat je niet afschrikken, voor mij was dit gewoon niets. 0,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:09 uur

geplaatst: vandaag om 07:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.