menu

De Geur van Miljoenen - Merijn de Boer (2018)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Psychologisch

240 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

In 'De geur van miljoenen' gaan ernst en spel hand in hand. Veel verhalen zijn reacties op of geïnspireerd door het werk van schrijvers die De Boer bewondert, zoals Gogol, Springer, Nabokov en Proust. Een man krijgt tot zijn verbazing een rouwkaart van een oud-collega door wie hij altijd werd gehaat. Op de crematie krijgt hij tot zijn nóg grotere verbazing een vipbehandeling. In een ander verhaal zet een man een advertentie in de krant: hij wil samen met iemand alle romans van Vestdijk lezen. Iedereen die reageert beschouwt zijn oproep als een contactadvertentie, terwijl hij echt alleen maar Vestdijk wil lezen.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
In de bibliotheek lees ik de eerste bladzijde van 'De geur van miljoenen' en ik weet dat ik beet heb, want mijn nieuwsgierigheid is meteen gewekt. Merijn de Boer verstaat de kunst om in een paar zinnen al enorme spanning op te bouwen, dat is zo heerlijk om te lezen.

De geur van miljoenen – Merijn de Boer | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 20:29 uur

geplaatst: vandaag om 20:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.