menu

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe - Benjamin Alire Sáenz (2012)

Alternatieve titel: Aristoteles & Dante Ontdekken de Geheimen van het Universum

mijn stem
4,10 (5)
5 stemmen

Engels
Jeugdboek
Psychologisch

359 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

zoeken in:
avatar van Jason82
5,0
Een heel prettige leeservaring, dit young adult boek van schrijver Benjamin Alire Sáenz. 2 jonge jongens komen elkaar tegen in het Amerikaanse grensstadje El Paso en een bijzondere vriendschap is geboren. Allebei zijn ze zoekende in deze jonge levensfase. Wie ben ik, Amerikaans of Mexicaans? Hou ik van jongens of meisjes? Waarom voel ik soms me zo eenzaam en somber? En hoe zit het met die ene broer waar niet over gesproken mag worden, of het oorlogsverleden van papa? Het klinkt wellicht wat cliché allemaal, maar het is heel mooi beschreven en deed me zelf ook veel denken aan mijn eigen jeugd. Het meest memorabele moment was dat Dante een portret van Aristoteles maakte, maar bij het tonen ervan bleek hij een lege stoel te hebben geschilderd. Precies zoals "Ari" zichzelf zo vaak ziet; onzichtbaar, zonder vrienden en eenzaam. Dat raakte me wel. Ikzelf had ook een handje van dat soort, volstrekt onnodige, sombere gedachten. Het komt er uiteindelijk allemaal uit en hoewel ik het op voorhand niet zag aankomen, vond ik het einde van dit boek mooi en passend.

Prachtig boek, ik heb elk moment aangegrepen om me terug te trekken in mijn kleine coconnetje. Jammer dat het alweer uit is! Naast de fraaie cover, ook een fraaie inhoud. Met gemak 1 van de leukste boeken van mijn leesjaar 2019. Ik denk niet dat elke lezer het zo ervaart bij dit boek, kwestie van persoonlijke smaak en ook; wat neem je van jezelf of van je eigen verleden mee bij het lezen ervan.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:11 uur

geplaatst: vandaag om 00:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.