menu

Poesie - Drs. P, Hans Andreus, J. Bernlef, C. Buddingh', Jacob der Meistersänger, Judith Herzberg, Rutger Kopland, Harriet Laurey, Nico Scheepmaker, Kees Stip, Mischa de Vreede en Jan Wit (1972)

mijn stem
2,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Sociaal / Humoristisch

8 pagina's
Eerste druk: Commissie voor de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, Amsterdam (Nederland)

Boekenweekgeschenk 1972. Het boekje bevat poëziegedichten die uit allerlei albums bijeengebracht zijn, ook van vóór de Twintigste Eeuw. Deze worden afgewisseld met het werk van levende dichters. In de inleiding beschrijft Drs. P. een mogelijke ontstaansgeschiedenis van de 'poesie-boeken' en geeft hij tips voor het geval de lezer zelf geacht wordt een bijdrage te leveren aan zo'n album. Welke onderwerpen staan je dan ter beschikking? Hans Andreus noemt in zijn gedicht moderne verworvenheden als frisdrank en chips. C. Buddingh' komt met een "versje dat ik om verschillende redenen toch maar niet in een poesiealbum heb geschreven". Rutger Kopland speelt met hondjes en met de tijd. Harriet Laurey laat haar vriendschapsverzoek overbrengen door duiven. De bijdrage van Mischa de Vreede heeft als motto: “laat het liever nu dan later/ net als vroeger voor ons zijn!’.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:30 uur

geplaatst: vandaag om 22:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.