menu

Jij Bent van Mij - Peter Middendorp (2018)

mijn stem
3,77 (11)
11 stemmen

Nederlands
Psychologisch

248 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Op een nacht vergrijpt Tille Storkema, een jonge boer en vader van twee kleine kinderen, zich bij een fietspad aan een zestienjarig meisje uit het dorp. De volgende ochtend wordt zij naakt en levenloos teruggevonden in een weiland. Dertien jaar zal het duren voordat Tille eindelijk wordt gepakt en de waarheid met kracht zal doordringen tot de wereld, het dorp, zijn vrouw, zijn kinderen. Dertien lange jaren blijft Tille gewoon een boer, een echtgenoot en een vader. Tot aan het einde probeert hij een goede vader voor Suze te zijn, zijn kleine meid. Maar er komt steeds meer druk op hem te staan. Het dorp smeedt zich wild aaneen tegen de vermeende daders uit het asielzoekerscentrum. Tille wordt geplaagd door ontwrichtende herinneringen. Onder zijn ogen bereikt zijn dochter Suze de leeftijd van zijn slachtoffer.

zoeken in:



Waarom een fictieve roman over een opgeloste zaak? Ik lees dan liever
non-fictie.
Of een fictieve roman over een onopgeloste zaak bv
https://www.google.nl/search?q=germa+van+den+boom+wiki&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiV-Nb3hbvbAhXDL1AKHQwWCScQ_AUIESgB&biw=320&bih=460#imgrc=CGxyZwykLoFZLM:

Nog steeds krijg ik de kriebels bij deze foto.
Als kind mocht ik niet naar de hulk kijken (omdat ik daar enge dromen van zou krijgen) maar wel naar opsporing verzocht, terwijl ik toch duidelijk wist dat opsporing verzocht in tegenstelling tot de hulk echt gebeurt was.

glimmerman270
De jaren gingen snel voorbij, vooraleer hij gepakt zou worden. In deze jaren probeert hij het tragische voorval weg te stoppen. Echter, de herinnering komt in veel situaties altijd weer even boven. Steeds net even anders- dissociatie-, aangezien er steeds meer wegvalt van wat er ècht gebeurt is. Het brein gaat dit opvullen met onwaarheden- zie het als geruststelling voor jezelf. Tille lijdt hier ook aan; hij worstelt hier flink mee. Dit wordt goed beschreven in het boek

Eèn fout en je leven is voorbij. Eèn fout en je leven staat op zijn kop. Dit alles vanwege lusten.

avatar van Pecore
Dr.Strangelove schreef:
Waarom een fictieve roman over een opgeloste zaak? Ik lees dan liever
non-fictie.

Er is geen beter middel om in het hoofd van de dader te kruipen dan de roman.

4,0
Onvolprezen werk. Middendorp bedient zich van een eenvoudige taal die toch erg aangrijpt. De uitstervende traditionele boer die ontspoort tegen de achtergrond van de modernisering en ontwikkeling van een oer-Hollands dorp.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:57 uur

geplaatst: vandaag om 12:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.