menu

On Leopard Rock: A Life of Adventures - Wilbur Smith (2018)

Alternatieve titel: Luipaardrots

mijn stem
3,00 (3)
3 stemmen

Engels
Autobiografisch

352 pagina's
Eerste druk: Bonnier Zaffre, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Aangevallen worden door leeuwen, oog in oog staan met dodelijke Caribische rifhaaien, verdwalen in de Afrikaanse jungle, het doorkruisen van riskante goudmijntunnels, vissen op marlijn, een bijna-doodervaring met een vliegtuig, zijn liefde voor schrijven en zijn liefde voor Afrika: Wilbur Smith vertelt ons de verhalen van zijn leven die het ruwe materiaal vormden voor zijn boeken. 'Luipaardrots' is een openhartig, intiem en spannend verslag van een schrijver met een rijk leven.

zoeken in:
avatar van Slainte_Mhath
3,5
Must read voor mij. Op de wishlist geplaatst.

avatar van Rius
2,0
Een tegenvaller, dit boek. Mijn Wilbur blijkt een wat narcistische opschepper. Zoveel avonturen beleven, zoveel beroemde mensen ontmoeten en daar dan zo'n oninteressant verhaal over schrijven is ook een bijzondere prestatie.

avatar van Slainte_Mhath
3,5
Wilbur heeft, zoals in de synopsis is omschreven, zeker hachelijke momenten meegemaakt.
In de lucht, onder water, een ontmoeting met een zwarte Mamba en een potentiële kaping door Somalische piraten ontlopen.

Wat ik het interessantst vond, en vooraf hoopte en verwachtte te lezen: Zijn inspiratie voor zijn boeken en karakters. Ik heb al 25 boeken van Wilbur gelezen and counting, en dit was altijd wel iets wat ik wilde weten.

Wat o.a. nog meer aan bod komt; zijn liefde voor het vak, liefde en respect voor zijn ouders, een aantal mooie anekdotes met fans en dat hij als research voor b.v. het boek Goudmijn, ook maandenlang in de mijnen heeft meegelopen met een mijnploeg.

Wilbur is een van mijn favoriete schrijvers. Alles wat ik had verwacht en graag had willen lezen komt aan bod, maar het kwam uiteindelijk op mij wel een tikje oppervlakkig over.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:27 uur

geplaatst: vandaag om 13:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.