menu

Met Enige Vertraging - Lévi Weemoedt (2014)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Humoristisch

91 pagina's
Eerste druk: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam (Nederland)

De dichter woont tegenwoordig in Assen ("Stof tot stof. Assen tot Assen"), maar zijn thema's zijn als vanouds drank, depressie, ouderdom, dood en huwelijks- en relatie-ellende. Zo is zijn tweede vrouw zo snel weggelopen dat ze de eerste nog heeft ingehaald. Hij geeft zijn leven het cijfer vier en zijn huis is zo vervuild, dat hij eerst z’n voeten veegt voor hij naar buiten gaat. Het streekvervoer daar in Drenthe houdt ook al niet over; als er al iets langskomt is het een collectebus. Toch wil hij er niet meer weg; zijn hond heeft er vrienden.

zoeken in:
avatar van mjk87
3,5
Erg leuke dichtbundel, vaker zijn het heel behoorlijke korte rijmpjes met een goede twist, kwinkslag of grap dan dan ik dit echt poëzie wil noemen (ja, ik heb wel een beperkt beeld van wat ik poëzie vind). Sommige langere gedichten zijn wat minder en lang niet elk stukje is even sterk, maar dit is al met al vermakelijk genoeg en ongetwijfeld ook goed om af en toe doorheen te bladeren en gedichtjes te lezen. 3,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:21 uur

geplaatst: vandaag om 02:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.