menu

Call for the Saint - Leslie Charteris (1948)

Alternatieve titels: De Saint en de Blinde Bedelaar | The Saint #27

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Verhalenbundel
Thriller

253 pagina's
Eerste druk: Hodder & Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In dit boek zijn twee verhalen opgenomen: “De Blinde Bedelaar” en “De Gemaskerde Engel”’. In het 1e verhaal zijn Simon Templar (The Saint) en Hoppy Uniatz op hun hotelkamer in Chicago. De Saint kijkt naar een oude vrouwelijk blinde bedelaar die op een gegeven moment belaagd wordt door iemand met een pistool. De Saint snelt erop af. De oude bedelaarster blijkt een vermomming te zijn van de actrice Monica Varing, die zo de moord wil oplossen op een vroegere collega. De Saint verdenkt ‘de koning van de bedelaars’ ervan met zijn organisatie achter deze moord te zitten. Het 2e verhaal gaat over het manipuleren van professionele bokswedstrijden. The Saint ziet zich dan genoodzaakt om zelf de boksring in te gaan.

zoeken in:
2,5
Ik heb het eerste verhaal recent gelezen. Zoals zoveel van Charteris' boeken is het vertaald door Havank. Het eerste verhaal is wel aardig, maar niet geweldig, niet meer dan een tussendoortje vrees ik. Omdat het 2e verhaal op goodreads slechte recensies heeft gekregen, ben ik toen maar met dit boek gestopt. Dan zijn er, denk ik, heel wat betere boeken om te lezen.

Ted Kerkjes
Cornelis schreef:
Het eerste verhaal is wel aardig, maar niet geweldig, niet meer dan een tussendoortje vrees ik.
Na Bob en Daphne valt alles tegen, denk ik.
Maar waarom zou je een stem voor het gehele boek uitbrengen als je maar één verhaal gelezen hebt? (Niet aanvallend bedoeld.)

2,5
Naar aanleiding van de opmerking van Ted: Tja, crewleden hebben regelmatig gelijk met hun correcties, dat geef ik toe. (Maar natuurlijk ook weer niet altijd. We blijven wel mensen.) In dit geval heb ik me laten verleiden dit 2e verhaal uit het boek toch ook te lezen. En ziedaar. Ik moet bekennen dat het nu ook weer niet zo slecht is, als beoordeeld door mensen die op ‘goodreads’ posten. De plot van het 2e verhaal is niet erg verrassend, dat is mijn kritiek erop. Maar verder heeft Charteris een prettige humorvolle wijze van schrijven. Dus ik verhoog mijn beoordeling. Blijft over de principiële vraag of je een boek mag beoordelen zonder het volledig gelezen te hebben. Tja … … …

Gast
geplaatst: vandaag om 12:09 uur

geplaatst: vandaag om 12:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.