menu

Het Rimpelperspectief: Hoe Overleef Ik de Oude Dag - Hans Dorrestijn (2018)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Humoristisch / Psychologisch

320 pagina's
Eerste druk: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam (Nederland)

Nu Hans Dorrestijn op leeftijd is gekomen blikt hij terug op zijn leven. Hij mijmert over zijn jeugd, de vergankelijkheid, het naderend einde en over alle vrienden en kennissen die hem reeds zijn voorgegaan. Maar bejaard zijn heeft ook zijn voordelen. Denk alleen al aan alle verworven inzichten over de moderne tijd. Dat levert verhalen op, over bukken, brilpoetsdoekjes en geraniums, ‘Berichten uit het bejaardenhuis’, speciale aandacht voor de oeroude aardappel en nog veel meer.

zoeken in:
avatar van LuukRamaker
3,5
Ooit eens in een nieuwsgierige bui aangeschaft. Niet omdat het thema me bijster veel bezighield (gelukkig nog niet), maar omdat Dorrestijns lezinkjes uit eigen werk me vaak wel aanstonden. Met zijn theaterwerk was en ben ik niet echt bekend maar naar aanleiding van zijn tv-optredens had ik zo'n vermoeden dat zijn schrijverij wel aardig in mijn straatje zou passen. En dat was in zekere zin wel een goede inschatting, al bleek zijn serieuze kant wat prominenter dan verwacht. Dat was echter verre van een probleem, want zodoende weet hij heerlijk op subtiele wijze geestig uit de hoek te komen. Ik ben het gaan lezen omdat hij de aandacht trok doordat hij de humor er af en toe zo dik bovenop legt, maar het zijn wat mij betreft die humoristische subtiliteiten waarmee Dorrestijn weet uit te blinken. Net als met diverse andere aspecten van zijn schrijfstijl, want zijn teksten lezen stuk voor stuk lekker weg zonder simplistisch te zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:45 uur

geplaatst: vandaag om 02:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.