menu

A Place of Execution - Val McDermid (1999)

Alternatieve titel: De Terechtstelling

mijn stem
4,15 (13)
13 stemmen

Engels
Thriller

444 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Winter 1963. Op een ijskoude dag in december verdwijnt de dertienjarige Alison Carter uit het geïsoleerde gehucht Scardale in Derbyshire, een in zichzelf gekeerde gemeenschap waar de buitenwereld gewantrouwd wordt. Van het meisje ontbreekt ieder spoor. Voor de jonge George Bennett, die net tot inspecteur is benoemd, is dit het begin van zijn moeilijkste en meest aangrijpende zaak: een moord zonder lijk, een onderzoek met meer impasses en gesloten gezichten dan hij zou hebben aangetroffen in de anonimiteit van de grote stad en een uitkomst die hem niet los zal laten. Ruim vijfentwintig jaar later vertelt Bennet zijn verhaal aan journaliste Catherine Heatcote, maar op het moment dat het boek klaar is voor publicatie probeert Bennett die plotseling tegen te houden...

zoeken in:
4,5
Spijtig dat er voor dit boek nog geen berichten geschreven zijn. Ik heb al heel wat boeken gelezen, ook veel verschillende genres. Dit is voor mij een boek dat probleemloos in mijn top 10 komt van beste boeken ooit. Prachtig geschreven verhaal met een totaal onverwacht eind. Heb na dit boek onmiddellijk nog een boek besteld van Val Mc Dermid. Ik heb dit boek aan vrienden uitgeleend met steeds dezelfde commentaar...........fantastisch verhaal.

4,5
Helemaal eens met Lidebo. Een heel goed boek.

avatar van enbedankt
4,0
Heel goed opgezet boek, met verrassende plotwendingen. Ik zie dit zo verfilmd worden.

avatar van Rufus
4,5
Spannend boek. De opzet is meer dan prima, goed geschreven. Leest vlot weg.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:16 uur

geplaatst: vandaag om 16:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.