menu

Mannheim Rex - Robert Pobi (2012)

Alternatieve titel: Lokaas

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Engels
Thriller

512 pagina's
Eerste druk: Thomas & Mercer, New York (Verenigde Staten)

Na de plotselinge dood van zijn vrouw heeft succesvol thrillerauteur Gavin Corlie erg veel moeite om grip te houden op de wereld om hem heen. Hij koopt een oud huis in het dorpje New Mannheim, in de staat New York, dat tussen de heuvels genesteld ligt en uitkijkt over een groot meer. Daar, in dat idyllische landschap, hoopt hij eindelijk aan het ongrijpbare proces van verwerking te kunnen beginnen. Maar zijn nieuwe leven midden in de natuur is verre van idyllisch; als een dertienjarig jongetje dat in een rolstoel zit, Finn Horn, bijna verdrinkt in het meer ontdekt Gavin een ontstellend geheim: er zijn de afgelopen tientallen jaren opvallend veel mensen in het vredige dorpje spoorloos verdwenen. Is de corrupte, aan amfetamine verslaafde sheriff hier verantwoordelijk voor? Of is Finns bewering dat er een beest in het Lake Caldasac huist meer dan een bijna-dood-hallucinatie? In een strijd tegen de tijd en Moeder Natuur gaan Gavin en Finn op jacht naar een wezen dat lijkt te zijn geëvolueerd met één enkel en angstaanjagend doel: zich voeden met menselijk aas.

zoeken in:
avatar van Shaky
4,0
Mannheim Rex is na het heerlijke Bloodman het tweede boek van Pobi dat ik lees en opnieuw weet de schrijver me te overtuigen. Mannheim Rex staat te boek als een horror-thriller en wanneer je de plotomschrijving leest lijkt het daar inderdaad op af te stevenen:

Het gaat niet zo goed met horrorauteur Gavin Corlie en nadat hij in een opwelling opnieuw te ver is gegaan is het voor hem duidelijk: tijd om te verhuizen naar een afgelegen plek. Die plek is het idyllische dorpje New Mannheim waar hij een oud landhuis op de kop tikt aan een groot meer. Het dorp lijkt echter alles behalve perfect aangezien mensen spoorloos verdwijnen en Gavin begint zich langzaam te beseffen dat er iets gruwelijks aanwezig is in New Mannheim. Samen met de dertienjarige Finn besluit hij op onderzoek uit te gaan.

Wat volgt is echter alles behalve een doorsnee horror-thrillerverhaal. Pobi focust zich namelijk veel meer op de onderlinge relaties tussen zijn personages en deze pakken eigenlijk allemaal goed uit. Gavin en Finn zijn een fantastisch koppel en ook de lokale politiechef Pope en 'love-interest' Laurel brengen het nodige leesplezier teweeg.

De zoektocht naar wat het dorpje al jarenlang teistert komt hiermee ogenschijnlijk op de achtergrond te liggen en net wanneer je helemaal opgaat in de perikelen van de levens van met name Finn en Gavin wordt je plotseling met een sterk thrillerelement van het verhaal om je oren geslagen. De situaties waarbij de monster-vis een slachtoffer maakt zijn goed gebracht en met name de volslagen gestoorde Pope brengt de nodige psychologische spanning met zich mee.

Opnieuw genoten van een boek van Pobi: 4*

Gast
geplaatst: vandaag om 07:42 uur

geplaatst: vandaag om 07:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.