menu

The Siren and the Specter - Jonathan Janz (2018)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Griezel

288 pagina's
Eerste druk: Flame Tree Press, New York (Verenigde Staten)

Als David Caine, een gevierd scepticus wat betreft het bovennatuurlijke, door een oude vriend uitgenodigd wordt een maand door te brengen in het "grootste spookhuis van Virginia", is hij in de veronderstelling dat het een zaak zal zijn als alle anderen. Maar Alexander House is anders. Het werd gebouwd in de achttiende eeuw door een grootgrondbezitter om de waanzin en verdorvenheid van zijn oudste zoon te herbergen, en het huis wordt nu geplaagd door de schaduwen van het verleden en de onuitwisbare vlek van bloedvergieten. David wordt ook geplaagd. Twintig jaar geleden wendde hij zich af van de vrouw die hij liefhad, en die zich uit verdriet het leven benam. En David vermoedt dat ze hem naar Alexander House is gevolgd.

zoeken in:
avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
Na anderhalf jaar geen boek aangeraakt te hebben, nou ja, wel aangeraakt, maar niks gelezen, ben ik hier maar eens in begonnen. Het was geen slechte keuze. Ik weet wel ongeveer wat je van Jonathan Janz kunt verwachten, dus een buil kon ik er niet aan vallen, en dat deed ik dan ook niet. Janz heeft hier weer een gedegen spookverhaal neer gezet met een paar redelijk sympathieke en stel hatelijke personages om de zaak te kruiden.
Hoofdpersoon is een schrijver die onderzoek doet naar spookhuizen, om daar vervolgens in zijn boeken genadeloos mee af te rekenen. Het is dan ook vreemd wanneer een oude vriend vraagt om zijn intrek te nemen in een vermeend spookhuis dat hij zojuist heeft gekocht, om te bewijzen dat spoken werkelijk bestaan. Dit is nodig omdat hij en zijn vrouw van plan zijn er soort attractie van te maken.
Eenmaal in het huis krijgt hij toch het gevoel dat er iets niet pluis is. De weinige buren, die ook op het landgoed wonen zijn van zeer uiteenlopende aard, en later blijkt dat ze allemaal iets met het huis hebben uit te staan.

Het is heel moeilijk voor een schrijver om over een onderwerp dat al zo uitgemolken is, een fris en origineel verhaal neer te zetten, en kleine overlappingen met andere spookhuisverhalen kan dan ook niet uitblijven, maar toch heeft de schrijver geprobeerd er iets anders van te maken, en dat is 'm toch aardig gelukt.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:32 uur

geplaatst: vandaag om 07:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.