menu

Paul Simon: The Life - Robert Hilburn (2018)

Alternatieve titel: Paul Simon: De Biografie

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Engels
Biografie

448 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Paul Simon is een van de grootste en meest geliefde songwriters in de popmuziekgeschiedenis met hits als 'The Sound of Silence', 'Bridge over Troubled Water' en 'Graceland'. Na lang wachten verschijnt nu de eerste biografie over hem, geschreven door de muziekbiograaf Robert Hilburn, met medewerking van Paul Simon zelf. Robert Hilburn heeft meer dan 100 uur met Simon gesproken. Daarnaast interviewde hij vele mensen die voor Simon belangrijk waren, zoals zijn eerste twee vrouwen, Peggy Harper en Carrie Fisher en – voor het eerst – de mensen rondom Kathy Chitty, Simons muze. Het resultaat is een zeer intiem verslag van de uitdagingen van een wereldberoemde muzikant en de concessies die hij heeft moeten doen in zijn streven naar de top. Het boek gaat in op zijn moedige besluit om Simon & Garfunkel op het hoogtepunt van hun succes te verlaten, zijn voortdurende zoektocht naar artistieke doelen en zijn strijd om deze doelen na te streven met alle afleidingen van dien: roem, huwelijken, echtscheidingen, drugs, afwijzingen en onzekerheid. Afleidingen die zoveel grootse popmuzikanten ten val hebben gebracht.

zoeken in:
avatar van devel-hunt
4,5
Goede biografie over het leven van Paul Simon. Klein van lichaam groot van geest. Zo komt hij over.
Zijn grote ego, arrogantie, perfectionisme, maar ook zijn depressies, twijfels, gulheid, 3 huwelijken en humor en vooral zijn grote talent komen uiteraard aan bod. Deze man heeft altijd voor de muziek geleefd, daar moest alles voor wijken.
Een echte aanraden.
Ook leuk om te lezen over de moeilijke relatie die hij tot op de dag van vandaag heeft met Art Garfunkel, die toch wel neer word gezet als een wat gefrustreerde icoon uit de jaren 60 terwijl Paul Simon altijd relevant is gebleven. Daar heeft Garfunkel blijkbaar toch moeite mee gehad. het boek leest lekker weg.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:53 uur

geplaatst: vandaag om 06:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.