menu

Bring Me Back - B.A. Paris (2018)

Alternatieve titel: Breng Me Terug

mijn stem
2,67 (6)
6 stemmen

Engels
Psychologisch / Thriller

384 pagina's
Eerste druk: HQ, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Een jong stel rijdt door Frankrijk en stopt onderweg bij een benzinestation. Finn stapt uit om te tanken en te betalen, maar wanneer hij terugkomt bij de auto is Layla spoorloos verdwenen. Ze wordt nooit teruggevonden. Twaalf jaar later is Finn verloofd en gelukkig – zijn verleden heeft hij achter zich gelaten. Tot hij op een middag thuiskomt van zijn werk en zijn verloofde op de bank ziet zitten. Ze houdt iets in haar handen, houdt het tegen het licht. Een object zonder enige waarde, behalve voor Finn en Layla. Is zijn eerste liefde teruggekeerd? Of speelt iemand een spel met hen?

zoeken in:
avatar van Remco
2,5
Een aardige pageturner, ietwat voorspelbaar en naar het eind wat langdradig....

avatar van glimmerman270
3,0
Een aardig boek, maar idd: soms wat weinig schot in het verhaal. Op het einde wordt het interessant- ikzelf zag het plot niet aankomen-, en was zodoende toch wel even verast.

Een strijd die meer in een hoofd afspeelt, maar later pas duidelijk hòe dat precies in elkaar steekt.

Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ik heb sterke vermoedens dat je zojuist het hele boek bij elkaar hebt gespoiled.

avatar van glimmerman270
3,0
Delars schreef:
Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ik heb sterke vermoedens dat je zojuist het hele boek bij elkaar hebt gespoiled.


Sorry, je hebt gelijk. Aangepast

avatar van Sharon
2,5
Een leuk verhaaltje om te lezen. Wat mij betreft is hij de naam thriller niet waard. Er zit namelijk weinig spanning in en richting het einde is hij wat langdradig. Het plot vond ik redelijk verrassend, maar tegelijkertijd ook vrij ongeloofwaardig.

avatar van Shaky
1,5
Ik weet van gekkigheid niet waar ik moet beginnen. Wat is dit een ongekend slecht boek.

Het begint allemaal met de openingspassage waarbij we een uitgekauwde 80's thriller-scene voorgeschoteld krijgen die van voorspelbaarheid aan elkaar hangt. Dit hoofdstuk eindigt zelfs met de protagonist die tegen ons als lezer spreekt dat hij slechts de halve waarheid heeft gesproken... whooeee, spannend! Nee, niet echt. Vooral heel erg voorspelbaar en gekopieerd uit talloze andere werken.

Als lezer weet je precies wat nu komt: ellenlang heendraaien om wat dan die zogenaamde hele waarheid zal zijn en inderdaad; dat volgt. We krijgen een half uitgewerkt verhaal over de hoofdpersonen en hun karakters waarbij de nodige 'zaadjes' geplant worden en de nodige afleidingstechnieken worden ingezet door de schrijfster. Helaas gebeurt dit op bijzonder amateuristische wijze en kun je meteen aanwijzen wat wel en wat niet van belang gaat zijn. Er worden obligate zinloze randfiguren geïntroduceerd en het plot begint langzaam maar zeker volledig uit de bocht schieten. Finn is gewelddadig en weet niet wat hij doet, hij heeft black-outs. Althans, dat is ongeveer een half hoofdstuk relevant, verder wordt er niet meer over gesproken en staat het volledig los van de schandalig slechte clou waar ik zo dadelijk op terugkom. Layla is een hele lieve, naïeve jongedame die vrolijk rondhuppelt en niemand kwaad doet. Althans, dat wordt in het begin zo overgebracht; tegen het einde van het verhaal is zij zonder ook maar enige aanleiding of enig motief veranderd in een doorgeslagen psychopathische super-criminal. Waardeloze opbouw waarbij we als lezer constant op een goedkope manier "op het verkeerde spoor worden gezet".

Het verhaal dobbert maar wat voort en we moeten ongeveer 50 bladzijden lang lezen hoe de teruggekeerde Layla poppetjes via de post naar Finn stuurt.... yep... ik zal dat nogmaals zeggen: hoe iemand poppetjes via de post opstuurt.... 50 bladzijden lang... poppetjes sturen, via de post.... I kid you not. Na dat enerverende tussenstuk neemt B.A. Paris het ook allemaal niet meer serieus en gaat het werkelijk nergens meer over. Plotseling krijgen we binnen enkele bladzijden "plottwist" na "plottwist", of nee, niet eens een plottwist, maar Finn die nadenkt over mogelijk verklaringen.

Dan volgt de clou, nou, ga er maar eens goed voor zitten: Finn is zijn vriendin Layla 12 jaar geleden kwijtgeraakt op een parkeerplaats (huh, hoe kan dat dan? Geen idee, wordt verder niet over gesproken), toen is hij toch maar weer gewoon naar huis gedaan (as you do) en heeft zijn leven opgepakt. Na een jaartje komt hij Ellen, de zus van Layla, tegen; hup; relatie aangaan met Ellen (as you do). Maar wacht, nu komt het dus. De clou is: ELLEN IS LAYLA! "Maar Rob, kom op, dat zie je toch als je je vriendin kwijtraakt en na een jaar staat ze voor de deur en zegt dat ze haar zus is. Je ziet toch dat dit je vriendin in?" Neen kinders, volgens B.A. Paris zie je dit niet. Soit, Finn is nu dus met Ellen / Layla en krijgt mailtjes van Layla / Ellen / Layla / volgen jullie het nog?, en begint te denken dat Layla weer terug is. Hij gaat op zoek en opeens is Ellen / Layla dood omdat Finn haar per ongeluk te hard op de grond smijt. Nogmaals: ik verzin dit niet he. Dit is daadwerkelijk door iemand in boekvorm gegoten en die persoon krijgt hier nog geld voor ook. Ellen / Layla is nu dus dood, maar gelukkig heeft ze vlak voor haar dood Finn een enorme overbodige mail gestuurd met daarin de volledige clou nog eens rustig uitgelegd. Gelukkig maar, want als lezer ben je afgehaakt omdat het werkelijk nergens op slaat. Nu kun je tenminste nog eens rustig teruglezen waarom het nergens op slaat..

Zelden heb ik een 'thriller' gelezen die zo slecht was als Bring Me Back. Kon dat trouwens maar: mij back bringen; naar de tijd voordat ik besloot dit gedrocht op te pakken.

Moeilijk om precies onder woorden te brengen wat er allemaal niet klopt aan dit boek en waarom het zo slecht is. Ik zou bijna zeggen: lees het zelf en kom erachter. Ik heb jullie echter te hoog zitten om je dat toe te wensen; lees liever wat goeds.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:50 uur

geplaatst: vandaag om 16:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.