menu

Jomsviking - Bjørn Andreas Bull-Hansen (2017)

Alternatieve titels: De Viking | Jomsviking #1

mijn stem
3,93 (7)
7 stemmen

Noors (Bokmål)
Historisch

573 pagina's
Eerste druk: Nidhogg, Gressvik (Noorwegen)

Het jaar is 993. Tijdens een aanval ten oosten van Viken in Noorwegen wordt Torsteins vader wreed vermoord door de mannen van Olaf Trygvasson. De twaalfjarige Torstein wordt meegenomen als slaaf, maar ziet zijn kans schoon om te vluchten. Hij ontsnapt naar de Orkney-eilanden – op zoek naar zijn oudere broer. In 'De Viking' volgen we Torstein Tormodson in zijn jonge jaren als slaaf en banneling, en later als krijger en huurling van de legendarische Jomsvikings broederschap. Al snel wordt hij betrokken bij de machtsstrijd tussen Olaf Trygvasson en de andere Scandinavische leiders.

zoeken in:
avatar van Abubakari
Op zich best een mooi boek, maar Bull-Hansen neemt mij teveel tijd om zijn verhaal te vertellen. Mooi verhaal, boeiende tijd, leuk om daar over te lezen, maar het schiet mij te weinig op. Bull-Hansen heeft zich terdege ingelezen en voorbereid, maar dat komt het tempo niet ten goede wat mij betreft.
Na dik 200 pagina's weggelegd en net terug naar de biep gebracht, hij is een paar keer gereserveerd (ik mocht hem nog 10 dagen houden), dus kan iemand anders er in beginnen. Kan ik zelf ook in een boek beginnen waar ik meer zin in heb (gekregen, want ik had me wel op dit boek verheugd, maar ik kon mij er telkens minder op concentreren en de 350 pagina's die ik nog moest lokten me niet meer aan).

avatar van Lalage
Jammer, dit leek me wel wat, maar dan gaat hij nu van het lijstje af.

5,0
Dit boek had juist veel vaart. Er gebeurd ontzettend veel in de 574 blz en had van mij zelfs uitgebreider mogen zijn. Prachtig boek en kan niet wachten op het vervolg.

avatar van Abubakari
Er gebeurt inderdaad veel, maar het wordt mij te uitgebreid verteld, waardoor ik de concentratie nogal eens kwijt raakte. Het is ook zeker geen slecht boek, maar ik had iets anders verwacht en was de manier van vertellen op een gegeven moment beu.
Dus Lalage, misschien toch gewoon proberen, kan best zijn dat het jou net als Meep juist wel goed bevalt.

avatar van Rius
4,0
Prima avonturenboek. Ik vond er juist veel vaart in zitten. Ondanks de wat droge schrijfstijl een echte doorlezer. Jammer dat er (nog) geen vervolg vertaald is.

Vond het een geweldig boek. Fantastische avonturen en heel gedetailleerd verteld. Werd er helemaal in meegezogen en heb het in één adem uitgelezen. Kijk uit naar het vervolg.
Helaas duurt dat al een tijdje.

4,0
Rius schreef:
Prima avonturenboek. Ik vond er juist veel vaart in zitten. Ondanks de wat droge schrijfstijl een echte doorlezer. Jammer dat er (nog) geen vervolg vertaald is.


Vinland - Bjørn Andreas Bull-Hansen (2018)

18 augustus!

Gast
geplaatst: vandaag om 23:01 uur

geplaatst: vandaag om 23:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.