menu

My War: Killing Time in Iraq - Colby Buzzell (2005)

Alternatieve titel: Mijn Oorlog: Een Genadeloze Blik op de Oorlog in Irak door de Ogen van een Soldaat Die Vocht in de Frontline en Vertelt Hoe het Werkelijk Was

mijn stem
geen stemmen

Engels
Oorlog / Waargebeurd

368 pagina's
Eerste druk: Dutton Caliber, New York (Verenigde Staten)

Colby Buzzell groeit op in een middelgrote voorstad van San Francisco. Niet alleen door de recessie, maar vooral ook door zijn opstandige karakter, neemt hij in 2002 op 25-jarige leeftijd dienst bij het Amerikaanse leger. Na de gebruikelijk opleidingen in Fort Benning en Fort Polk wordt hij vervolgens als infanterist ingezet in Irak. Het grootste deel van 2003 opereert hij rond de stad Mosul als lid van een Stryker Brigade Combat Team. Om te beschrijven wat hij meemaakt, begint hij een weblog. Omdat het nieuws op zijn log niet wordt gefilterd, zoals dat wel gebruikelijk is bij de officiele berichtgeving, wint zijn verslaggeving aan populariteit. Dit boek is mede gebaseerd op de weblogverhalen. Inmiddels is hij teruggekeerd naar Brooklyn, waar hij verbonden is aan het maandblad Esquire. In 'Mijn oorlog' beschrijft Colby Buzzell niet alleen zijn persoonlijke belevenissen tijdens zijn aanmelding, zijn infanterie-opleiding en zijn ervaringen bij de operationele inzet van zijn eenheid in Irak, hij geeft ook onomwonden en uiterst kritisch commentaar op de wijze waarop de Amerikaanse politiek met dit gewapende conflict omgaat en zich hierover uitlaat in de media. Een smerige oorlog door de ogen van een frontsoldaat.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:31 uur

geplaatst: vandaag om 14:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.