menu

Vongozero - Jana Vagner (2011)

Alternatieve titels: Вонгозеро | Vongozero. Epidemija | Вонгозеро. Эпидемия

mijn stem
geen stemmen

Russisch
Thriller

445 pagina's
Eerste druk: Eksmo, Moskou (Rusland)

Het verhaal volgt een Russisch gezin, dat uit het centrum van het land ontsnapt terwijl een pandemie zich over de hele planeet verspreid. De vlucht wordt verteld vanuit het perspectief van de zesendertigjarige Anna. Zij wordt eerst vergezeld door haar man Sergueï, haar zestienjarige zoon Micha en haar schoonvader. Dan volgt de eerste vrouw van haar man en diens zoon, die ondanks de strenge quarantaine uit Moskou hebben weten te ontsnappen. Verschillende andere mensen voegen zich vervolgens bij de groep en komen terecht in een vijandige wereld, zonder openbare orde. Ze vestigen zich uiteindelijk in een huis in een bos in Karelië.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
'Vongozero' is een meer in de Russische republiek Karelië, op circa 20 km afstand van de Finse grens.

Het boek is in diverse talen vertaald; in het Engels in 2016 als 'To the Lake' (de Engelse spelling van de naam van de schrijfster is: 'Yana Vagner').

De Russische verfilming 'Epidemija.Vongozero' verscheen als speelfilm in Rusland op 21 april 2019 (en is zojuist voor toevoeging ingezonden op MovieMeter). Een serie verscheen onder de naam ‘Epidemija’ vanaf 14 november 2019 in Rusland en is vanaf 7 oktober 2020 buiten Rusland uitgebracht (zie de link naar TvMeter).

Gast
geplaatst: vandaag om 15:12 uur

geplaatst: vandaag om 15:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.